Juli 2013

Memory Magazine | Juli 2013Memory Magazine | Juli 2013Memory Magazine | Juli 2013Memory Magazine | Juli 2013

In deze editie lees over mooie projecten die gefinancierd zijn door middel van crowdfunding en alles over de Shell eco-marathon. Verder een interview met Ingenieur van het Jaar, Pieter Kool,de allerleukste groepsfoto's en een uitgebreid verslag van de BestGraduates Finale.

Crowdfunding

Crowdfunding, in de VS al razend populair, maar hier heeft nog niet iedereen een idee wat het inhoudt. Al lijkt daar verandering in te komen. In dit nummer laten we een aantal toffe projecten en gadgets zien die door de crowd werden gefinancierd.

Shell eco-marathon

Ook spraken we met de teamcaptain van het team van de Hogeschool van Amsterdam dat meedeed aan de meest innovatieve studentenwedstrijd, de Shell eco-marathon. Deze marathon, die afgelopen maand gereden werd door de straten van Rotterdam is de plek waar techniek, innovatie, strijd en duurzaamheid hand in hand gaan. Na maandenlang ontwerpen en bouwen bleek hun op waterstof rijdende voertuig niet alleen goed te functioneren, maar ook de zuinigste te zijn in zijn klasse. Er staan nog meer winnaars in dit nummer.

Doe mee aan Energy Talent

Ben jij zelf ook een techneut die alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van energie wil meemaken? Dan is de energiesector voor jou de plek om te werken. Voor degenen die bijna klaar zijn met hun studie is Energy Talent de mogelijkheid om in contact te komen met vooraanstaande werkgevers in de sector. In deze editie lees je alles over deze competitie die deze zomer opnieuw van start gaat. Doe de quiz en kom erachter of jij Energy Talent hebt!

Hoofdprijs van €10.000 in de BestGraduates finale

Waar de één al vanaf de basisschool weet waar hij wil werken, is een ander aan het eind van zijn studie nog steeds in twijfel. En zelfs als je weet waar je graag zou willen werken, dan is het nog de kunst om jezelf aan dat bedrijf te laten zien. De luxe om jezelf aan twaalf bedrijven in een keer te presenteren was dan ook voor vele afstudeerders de reden om zich in te schrijven voor BestGraduates. En laten we eerlijk zijn, die hoofdprijs van €10.000 is ook zeker de moeite waard om een gokje te wagen. In dit nummer vind je het verslag van deze battle of talents die onlangs in de Rembrandt Tower Boardroom plaatsvond. Maar ook is er te lezen over de finale waarin de fiscalisten de strijd met elkaar aangingen.

En verder

We spraken met Pieter Kool, Ingenieur van het Jaar, die werkzaam is bij G-Star RAW. En ben jij dit jaar met je groep op de foto gezet door de fotografen van Memory? De 10 leukste foto’s vind je terug in deze editie. Wie weet staat jouw groep er wel tussen!

In deze editie van Memory Magazine:

Traineeships

Traineeship of the Year

Het allerbeste traineeship van Nederland

Veel bedrijven hebben inmiddels een eigen opleidingsprogramma voor starters. Maar welk bedrijf biedt nou echt het beste traineeship? Memory Magazine wil dat samen met jou ontdekken!

Techniek

  Pieter Kool

  Ingenieur van het Jaar 2013: Pieter Kool

  'Techniek is fascinerend en kan zelfs sexy zijn', dat is de mening van Pieter Kool, hoofd van de 3D designafdeling bij G-Star RAW. Deze niet typische ingenieur werd onlangs uitgeroepen tot Ingenieur van het Jaar. Reden voor Memory Magazine om met hem te praten over zijn passie voor techniek.

  Shell Eco-marathon

  Naar Moskou op 1 liter brandstof

  Zo zuinig mogelijk rijden in een zelfgemaakt voertuig. In mei vond opnieuw één van ‘s werelds meest uitdagende studentenwedstrijden plaats op het gebied van innovatie, techniek en duurzaamheid: de Shell Eco-marathon.

IT en internet

  Bram Tankink

  Social Olympics

  Als management trainee kreeg hij een onvergetelijke kans. Bram Tankink mocht tijdens de Olympische Spelen in Londen de taak van Assistant Venue Telecoms Manager vervullen. “Ik heb mijn mooiste werkervaring al gehad.”

  Internetondernemers

  Internetondernemers

  Dagelijks komen er zowel in Nederland als wereldwijd honderden online startups bij. Online ondernemingen zijn er in alle soorten en maten. Denk alleen maar aan webwinkels, nieuwssites, blogs, zoekdiensten of netwerkdiensten. Wij spraken drie succesvolle online ondernemers.

  Online marketing

  Online marketing. De minder zichtbare kant.

  Online marketing blijft onverminderd populair onder studenten als richting om een baan in te zoeken. Met name ‘iets doen met social media marketing’ spreekt daarbij voor de meesten erg tot de verbeelding. Want social media is hot en voor iedereen zichtbaar omdat we daar met z`n allen natuurlijk veel teveel tijd aan besteden.

Finance

  Crowdfunding

  Financieren met crowdfunding

  Geen lening van de bank, maar je financiering rond krijgen omdat mensen geloven in je product of concept. Crowdfunding groeit explosief en lijkt nu ook in Nederland langzaam aan voet aan de grond te krijgen.

  Het Nieuwe Werken in de assurantie

  Het Nieuwe Werken in de assurantie

  Dat het assurantie vak niet alleen maar oud en stoffig hoeft te zijn bewijst Ralph van Ginkel. Zijn bedrijf Benefits-Plaza brengt niet alleen innovatie op het gebied van administratieve processen ook de werksfeer is jong en verfrissend.

Energy & Offshore

  Energy Talent Quiz

  Ben jij een Energy Talent? Doe de quiz!

  In deze korte quiz kun je jezelf testen om te kijken of jij een waar Energy Talent bent. Ben je na deze quiz nog lang niet klaar met testen, schrijf je dan snel in voor de Energy Talent game op www.energytalent.nl en leer de energie sector van binnen en buiten kennen. Wie weet begin je straks je carrière in deze uitdagende sector. De antwoorden van deze quiz check je op Facebook!

  Doe mee aan Energy Talent 2014

  Doe mee aan Energy Talent 2014 en win €5.000

  Ben jij een MBO of HBO student met een technische achtergrond en geïnteresseerd in de energie? Dan is deze uitdagende competitie iets voor jou! Leer binnen afzienbare tijd veel bedrijven kennen, doe mee met uitdagende opdrachten, ontmoet professionals waar je veel van kan leren en maak ook nog eens kans op mooie prijzen.

Sales

  Sterk merk

  Sterk Merk

  Verkoop jezelf op de juiste manier en je hebt de sleutel tot succes in handen. Juist in deze digitale tijd kun je zorgen voor optimale personal branding. Dus maak van jezelf een sterk merk en dwing je carrièresucces af.

Talent Games

  Irene Wondergem is BestGraduate Tax 2013

  Irene Wondergem is BestGraduate Tax 2013

  Irene Wondergem studeert Fiscaal Recht aan de Universiteit van Leiden. Zij gaf zich in eerste instantie op voor BestGraduates Tax omdat zij in contact wilde komen met verschillende fiscale werkgevers. 'De winst kwam voor mij als een verrassing'

  BestGraduates finale 2013

  Let the final battle begin

  In de exclusieve Rembrandt Tower Boardroom zal de strijd om de titel BestGraduate 2013 beslist worden. Vandaag draait het om inhoud, presentatie, creativiteit, authenticiteit, argumentatie en overtuigingskracht.

  Winnaars BestGraduates 2013

  BestGraduates winnaars en hun prijzen

  Ieder bedrijf heeft een persoonlijke winnaar gekozen die in de BestGraduates finale mag strijden om de titel. De bedrijven belonen hun eigen finalist met een mooie prijs. Vanuit de Memory Group ontvangen de finalisten bovendien een geldbedrag dat kan oplopen tot de hoofdprijs van €10.000.

  Prijsuitreiking door TNO topman

  Prijsuitreiking door TNO topman

  Speciaal voor de prijsuitreiking was ook Jan Mengelers, Voorzitter van de Raad van Bestuur van TNO, aangeschoven tijdens het finalediner. Het was Irene de Séra die haar prijs uit de handen van deze topbestuurder mocht ontvangen.

  BestGraduates Tax 2013

  BestGraduates Tax 2013

  Donderdag 16 mei, het vliegveld in Lelystad. Het is de plek waar de tien overgebleven finalisten van BestGraduates Tax met elkaar de strijd aangaan om die felbegeerde titel. En natuurlijk was Memory Magazine erbij.

En verder