Januari-Februari 2015

Memory Magazine | Januari-Februari 2015Memory Magazine | Januari-Februari 2015Memory Magazine | Januari-Februari 2015Memory Magazine | Januari-Februari 2015

In deze editie uitgebreid aandacht voor de uitslag van het onderzoek Traineeship of the Year, en interviews met 4 afgestudeerden die vertellen over hun traineeship. Ook blikken we terug op 10 jaar BestGraduates.

Traineeship of the Year

Afgelopen jaar werd voor de eerste keer het Nationaal Traineeship Onderzoek gehouden. Het traineeship van Canon komt hieruit naar voren als het populairste traineeship van 2014 en kreeg de award Traineeship of the Year. Vier trainees vertellen over wat het traineeship betekent voor hun carrière.

BestGraduates

Best Graduates wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. Memory Magazine blikt terug met oud-finalisen. Lees terug hoe deze talenten een spetterende carrièrestart maakten!

Farmacie

In de Special Farmacie aandacht voor het platform Jong Nefarma dat jonge vertegenwoordigers van zorgbedrijven invloed geeft op zorgvraagstukken. Ook een artikel over een carrière bij Teva Pharmaceutical Industries, een bedrijf dat in de top-10 van farmaceutische bedrijven wereldwijd staat.

Business Courses

Een kennismaking met het bedrijf waar je graag wilt werken, en dan ook nog een grote opdracht in het buitenland! Lees over business courses in Barcelona, Hong Kong, New York, Dubai en Zürich. Ook in deze special aandacht voor de bedenkers van OYA – Optimize Your Assessment, een initiatief van psychologen, loopbaancoaches en onderwijskundigen.

Finance

Het ING International Talent Programme geeft je alle middelen om je talenten te ontplooien. Aan de andere kant maakt ING dankbaar gebruik van de frisse blik en innovatieve ideeën die trainees hebben op het bankwezen.

In deze editie van Memory Magazine:

Traineeships

duco zitman

Het échte werk

Een belangrijke reden voor de populariteit van een traineeship is de snelle ontwikkeling die je als trainee doormaakt. Maar wat leer je precies in een paar maanden? Memory Magazine sprak op twee momenten met Duco Zitman, die samen met 18 andere trainees in september is gestart op de Young Professional Academy (YPA) bij ICT-dienstverlener Incentro.

Farmacie

  emily kraaijenbrink

  Zorgdenktank: wie doet er mee?!

  De ontwikkelingen binnen de farmacie gaan mensen van alle leeftijden aan. Iedereen wil tenslotte goede zorg ontvangen als dat nodig is. Daarom moeten niet alleen de zorgprofessionals met jaren ervaring over dergelijke vraagstukken nadenken, maar juist ook de nieuwkomers!

  natasja van den hil

  Aan de slag als Professor Barabas

  Ze wilde als kind al Professor Barabas uit de strip Suske en Wiske worden. Die droom heeft ze op haar eigen manier verwezenlijkt. Natasja van den Hil werkt inmiddels bij de top tien van farmaceutische bedrijven wereldwijd: Teva Pharmaceutical Industries.

Business Courses

  Deloitte-Hong-Kong

  Business courses van New York tot Hong Kong

  Het kan bijna niet mooier. Een kennismaking met het bedrijf van je dromen, er een grote opdracht voor uitvoeren en dat ook nog eens in het buitenland. Deze bedrijven bieden veelbelovende studenten zo’n kans.

  oya

  OYA: zelfverzekerd aan de bak

  De bedenkers van Oya schreven hun eerste bedrijfsplan op de achterkant van een bierviltje tijdens de jaarwisseling in Madrid. Dat was het begin van een online platform met begeleiding als uitgangspunt in een continu veranderende arbeidsmarkt.

Finance

  loes-bomans-ing

  Jong talent innoveert bij ING

  Wanneer je deelneemt aan het ING International Talent Programme, krijg je alle middelen toegereikt om je talenten te ontplooien. Andersom hebben trainees een frisse blik op het bankwezen en veel innovatieve ideeën, waar ING dankbaar gebruik van maakt.

En verder