Januari-Februari 2014

Memory Magazine | Januari-Februari 2014Memory Magazine | Januari-Februari 2014Memory Magazine | Januari-Februari 2014Memory Magazine | Januari-Februari 2014

In deze editie van Memory magazine vind je de complete ranking van onze Best Young Professionals. Want voor de vierde keer gingen we op zoek naar de 100 beste young professionals uit het bedrijfsleven en de 50 beste jonge juristen. En dat heeft geresulteerd in een lijst van jonge en ambitieuze talenten die in hun korte carrière al flink wat prestaties hebben weten te leveren.

Verder staan we in dit nummer stil bij het werken in een bijzonder vakgebied, de farmacie. Maar ook vind je in dit eerste nummer van 2014 interessante artikelen als je overweegt een business course te volgen of als je met een (post-)master je carrière een boost wil geven. En natuurlijk blikken we vooruit op De Nationale Carrièrebeurs, die op 14 & 15 maart zal gaan plaatsvinden. Zorg dat je dat niet mist!

In deze editie van Memory Magazine:

Masters

  Sociaal leenstelsel

  Een sociaal leenstelsel, versobering van het OV-recht en de aanvullende beurs: plannen voor bezuinigingen op hoger onderwijs liggen er genoeg. Ook voor (toekomstige) masterstudenten. Maar wat er precies gaat veranderen en wanneer is onduidelijk. Sterker nog, alle wetsvoorstellen zijn en blijven voorlopig precies dat: voorstellen. Op zoek naar houvast in de wereld van stufi, beurzen en collegegelden, zocht Memory Magazine uit welke voorstellen er nu liggen voor master studies.

Farmacie

  Veranderingen binnen de farmasector

  Wie in de farmaceutische sector aan de slag gaat komt terecht in een wereld tussen publiek en privaat. Een veranderlijke wereld waarin continu dialoog is over openheid en verdienmodellen. De jongeren afdeling van branchevereniging Nefarma draagt graag bij aan de gaande veranderingen binnen de farmasector: ‘Aan de ideeën en het enthousiasme onder de jongeren zal het zeker niet liggen!

  3x werken in de farmacie

  De farmaceutische industrie biedt veel verschillende carrièremogelijkheden.Wij spraken drie werknemers met verschillende studieachtergronden over hun werk bij farmabedrijf Roche Nederland.

Business Courses

  Business course, ofcourse

  Het is een goede manier om kennis te maken met een bedrijf en meteen een goede opstap naar een traineeship. Daarom is een business course vaak een belangrijke en populaire eerste stap in je loopbaan. Maar waarom organiseren bedrijven deze courses en hoe breng je het er het beste vanaf ? Recruiters van Achmea en Randstad vertellen.

  Elevator Pitch

  Tijdens een business course kom je in aanraking met veel verschillende mensen. Vaak heb je maar kort de tijd om een positieve indruk achter te laten. Het is dus belangrijk dat je niet veel woorden nodig hebt om te vertellen wie je bent en waarom jij degene bent die ze moeten hebben. Zorg daarom dat je altijd een goede elevator pitch paraat hebt.

  Serious games

  Wanneer een assessment onderdeel uitmaakt van je sollicitatieprocedure is de kans groot dat je naast een online test ook wordt onderworpen aan een groepsopdracht. Maar waarom kiezen bedrijven steeds vaker voor deze serious games en wat kan je daar precies van verwachten? Wij vroegen het aan twee adviseurs van assessmentbureau LTP.

Techniek

  Even bellen met Rosanne van Miltenburg | ‘Women in Technology’

  Niet alleen helpt ze mee aan het tot stand komen van de kalender, ze is ook één van de twaalf gefotografeerde werktuigbouwkunde studenten van de TU Delft. Hiermee schudt ze het stereotype beeld van vrouwen in de techniek van zich af.

IT en internet

  Even bellen met Huren.nl

  Samen met ondernemer Robert Middendorp startte Daniël Sloof in januari 2013 Huren.nl. Hun vergelijkings- en overzichtssite voor alles wat er te huren is, won de online verkiezing ‘ING Starter van het Jaar’. Sloof: 'We hadden het niet verwacht en zijn natuurlijk trots op de titel.'

Logistiek

  Van webshop naar consument

  Inger Kolman heeft haar afstudeeronderzoek voor de Master Econometrics, Operations Research and Actuarial studies bij logistiek adviesbureau Districon gedaan. Inmiddels werkt zij daar als consultant binnen de Supply Chain.

En verder