Januari-Februari 2013

Memory Magazine | Januari-Februari 2013Memory Magazine | Januari-Februari 2013Memory Magazine | Januari-Februari 2013

Welke talentvolle young professional mag zich de Best Young Professional van 2013 noemen? Memory Magazine organiseerde deze verkiezing voor de derde keer. Verder staat dit eerste nummer van het nieuwe jaar weer boordevol interessante specials: Farmacie, Masters en Logistiek.

De Nationale Carrièrebeurs

Vanzelfsprekend blikken we ook vooruit op De Nationale Carrièrebeurs die op 15 en 16 maart in de Amsterdam RAI wordt georganiseerd. Ben jij bezig met je te oriënteren op je mogelijkheden na je afstuderen, dan moet je hier zeker een kijkje komen nemen. Zo is er een uitgebreide beursvloer, waar je aan je netwerk kunt bouwen, en kun je gratis deelnemen aan het uitgebreide workshopprogramma.

In deze editie van Memory Magazine:

Accountancy

BestGraduates Tax

Fiscaal Talent? Schrijf je in!

Studeer jij in 2013 of 2014 aan een van de Nederlandse universiteiten af in de richting Fiscale economie of Fiscaal recht? Dan is dit je laatste kans om nog mee te doen aan BestGraduates Tax. In deze competitie worden in drie verschillende rondes uitgemaakt wie van de nieuwe lichting fiscalisten boven de rest uitstijgt en de titel BestGraduate Tax 2013 verdient. Ga naar bestgraduates.nl en lees waarom deelname interessant kan zijn voor jou!

Masters

  De beste masters

  De beste masters

  Wil jij een universitaire master volgen? Dan is het niet noodzakelijk om deze aan dezelfde universiteit te volgen als waar je je bachelor hebt gehaald. Verstandig is om bij het maken van je keuze de kwaliteit van de master te laten meetellen. Het onderzoek De beste studies van Elsevier vroeg hoogleraren en universitair docenten om hun mening.

  Hbo-master of wo-master?

  Hbo-master of wo-master?

  Wie een master gaat volgen denkt al snel aan een universitaire master. Maar ook op het hbo zijn er masters te volgen. Waarin verschilt een hbo-master van een wo-master? We zetten het voor je op een rijtje.

  Welke master past bij jou?

  Welke master past bij jou?

  Ga je een master volgen, dan zijn er vaak verschillende varianten mogelijk. Veel onderwijsinstellingen bieden hun masters aan in voltijd, deeltijd en soms ook in een duale variant, maar wat is duaal studeren?

Farmacie

  Een dag bij Roche

  Een kijkje in de keuken bij Roche

  Voor een medicijn daadwerkelijk op de markt komt heeft het al een flinke weg afgelegd. Voor velen is wat er binnen een farmaceutisch bedrijf gebeurt onbekend. Roche Nederland opende daarom voor een dag zijn deuren voor Memory Magazine.

  Carrière in de farmacie

  Een carrière in de farmacie…

  Met de beslissing dat je in de farmacie wilt werken ben je er vaak nog niet. Droom je van een carrière bij een farmaceutisch bedrijf of wil je aan de slag in een ziekenhuis? ‘De markt is enorm in beweging.’

  Communicatie in de farmacie

  Communicatie in de farmacie

  Het belang van goed communiceren met patiënten is voor apothekers groot. Een kleine miscommunicatie tussen apotheker en patiënt kan foutieve inname van medicijnen betekenen en dat heeft soms verstrekkende gevolgen. Niet voor niets organiseert de K.N.P.S.V. daarom voor studenten jaarlijks het Patient Counselling Event.

Business Courses

  Groepsdynamiek tijdens een Business Course

  Groepsdynamiek tijdens een business course

  Tijdens een business course maak je samen met 20 à 25 studenten intensief kennis met een bedrijf en werk je bijvoorbeeld aan een business case of doe je een groepsdiscussie. Hierbij is groepsdynamiek belangrijk. Wat is dat precies?

  Selectie voor een Business Course

  Hoe word je geselecteerd voor een business course?

  Ben jij van plan om een business course te volgen? Waar letten bedrijven op als ze studenten selecteren voor hun business course? Recruiters van Allen & Overy en PostNL vertellen.

Juristen

  Juridische talenten gezocht

  Juridische talenten gezocht

  Op 15 maart barst tijdens Het Nationaal Juristencongres in de Amsterdam RAI de strijd om de titel BestGraduate Law 2013 los. Rond jij in 2013 of voor eind maart 2014 je rechtenstudie af aan een van de Nederlandse universiteiten? Doe dan mee aan deze unieke recruitment game voor ambitieuze rechtenstudenten en schrijf je nu in!

Logistiek

  Nederland transportland

  Nederland transportland

  De sector transport en logistiek is belangrijk voor onze economie met meer dan 600.000 mensen die hier werken en een omzet van zo’n 40 miljard euro. Hoe gaat deze bedrijfstak zich de komende jaren ontwikkelen, wat zijn de toekomstige innovaties en hoe zit het met de kansen op een leuke carrière? Een profiel van een dynamische sector.

  Logistieke arbeidsmarkt

  Logistieke arbeidsmarkt

  De overheid benoemde eerder een aantal topsectoren om zo bepaalde sectoren, waarin Nederland wereldwijd uitblinkt, nog sterker te maken. Een van die topsectoren is de Logistiek. Een sector waar de komende jaren genoeg plek is voor jong talent.

En verder