Januari-Februari 2012

Memory Magazine | Januari-Februari 2012Memory Magazine | Januari-Februari 2012Memory Magazine | Januari-Februari 2012Memory Magazine | Januari-Februari 2012

Wie wordt Best Young Professional 2012 en welk juridisch talent voert de ranglijst aan? Het was de tweede keer dat Memory Magazine deze verkiezing organiseerde. Verder zijn in dit nummer de volgende specials te lezen: Traineeships, Masters, Farmacie, Business Courses, IT & Internet en ook lees je enkele arbeidsmarktartikelen.

In deze editie van Memory Magazine:

Traineeships

Trainees en hun trainers

Trainees en hun trainers

Trainees worden op verschillende manieren begeleid. Kai is trainee bij Heineken en Martine is zijn begeleider. Ivo werkt bij Equens en wordt op loopbaangebied gecoacht door Garmt. Trainees en hun trainers vertellen over het leren en werken binnen een traineeship.

Ratrace in de traineeklas

Ratrace in de traineeklas

Fenny en Arnoud begonnen hun 15 maanden durende traineeship bij ABN AMRO in mei 2011. Sinds vorig jaar starten trainees bij deze bank direct in een van de 22 richtingen. De bank is winnaar van de prijs voor beste traineeship 2011.

Trainees: collega's of concurrenten?

Trainees: collega’s of concurrenten?

Ga je eindelijk aan het werk, zit je nóg in een klas. Een traineeship is serieuze business, waarbij je, naast de cursusdagen, gewoon hard aan de slag gaat op de werkvloer. Twee trainees van de Rijksoverheid vertellen over hun ervaringen.

Arbeidsmarkt

  Zwijgplicht

  Zwijgplicht: lastig of vanzelfsprekend?

  Als je werkt als advocaat, psycholoog of bij de politie dan moet je je houden aan een zwijgplicht, ook wel geheimhoudingsplicht genoemd. Drie jonge werknemers uit deze branches vertellen hoe zij hiermee omgaan, over wat ze hun partner en vrienden wel en niet vertellen en of ze zich wel eens versproken hebben.

  Joost van Poppel - Beveiligingstechnicus bij BAM Rail

  Nachtvlinders. Overdag slapen, ‘s nachts werken

  Werken als je medemens slaapt, een verstoord bioritme en een chronisch tekort aan zonlicht. De een vindt het niks. De ander ziet er de voordelen wel van in. Jorik en Joost delen hun nachtelijke ervaringen met Memory Magazine.

Masters

  Hbo-masters steeds aantrekkelijker

  Hbo-masters steeds aantrekkelijker

  Met het plan om geen onderscheid in titulatuur meer te maken tussen hbo en wo neemt niet alleen het aantal hbo-masteropleidingen toe, ze worden ook steeds meer de moeite waard.

  Wordt doorstuderen voor de elite?

  Wordt doorstuderen voor de elite?

  Met alle veranderingen wordt studeren een steeds duurdere zaak. Is een hoge opleiding straks weer alleen weggelegd voor de happy few?

Farmacie

  Proefbunny als bijbaan

  Proefbunny als bijbaan

  'Proefpersonen gezocht voor medisch onderzoek.' Je ziet de advertenties in universiteitsbladen of gratis kranten vast regelmatig staan. Geen gewone bijbaan, maar het verdient wel goed. Wat gebeurt er eigenlijk? En is het veilig om proefbunny te zijn?

  Idealisten in de farmacie

  Idealisten in de farmacie

  Waarom kiest iemand voor een carrière in de farmacie? Spelen nobele beweegredenen, zoals het redden van de mensheid met een medicijn, een rol? Een promovendus farmacie en een alumnus hbo farmakunde vertellen.

Business Courses

  Emma Landstra, Junior Consultant Ebbinge Campus

  Assessmentervaring van Emma Landstra

  Emma Landstra begeleidt studenten, starters en trainees in hun loopbaan. Daar vallen stages, inhousedagen, business courses en sollicitatieprocessen onder en dus ook assessments. Voordat Emma bij Ebbinge Campus aan de slag ging, heeft ze voor een traineeship bij een multinational gesolliciteerd en doorliep toen ook een uitgebreid assessment.

  Alles over assessments

  Alles over assessments

  Vaak is een cv en een sollicitatiegesprek niet genoeg. Je moet assessments doen. Ook voor business courses. Je wordt een dag door de mangel gehaald met IQ-tests en voor de leeuwen geworpen in rollenspellen. Lees hier hoe je je het beste voorbereidt.

IT en internet

  Bèta Business

  Bèta Business

  Bèta’s Mark, Ad, Roel en Werner vonden een gat in de markt en hebben (al jaren) een eigen zaak in respectievelijk hippe zonnebrillen en e-commerce. Roel: "Zorg dat je één ding heel goed kunt en specialiseer je daar in."

  Hobbyhackers

  Hobby: Hacken

  Hackers zijn niet altijd zware cybercriminelen. Voor sommigen is hacken gewoon een leuk tijdverdrijf. Het gaat vaak niet om geld. Eric X*: "Vaak ben ik best lang bezig, maar het blijft een kick als ik vind waar ik naar zocht."

En verder