Thijs van den Berg werkt bij TMC

Thijs van den Berg werkt sinds juli 2012 via technisch detacheerder TMC aan zijn eerste project bij ASML. En het mooie is? Hij had al een baan voordat hij zijn diploma ontving!

Thijs van den Berg

Thijs van den Berg
  • Studie: Technische Bedrijfskunde
  • Gestudeerd aan: Avans Hogeschool Den Bosch
  • Passie: Wielrennen (zelf doen) en veldrijden (materiaalman)
  • Functie: Equipment Engineer
  • Werkgever: TMC
  • Baan: Gedetacheerd bij ASML
  • Tip: "Leg contacten tijdens je stages en onderhoud het contact. Wie weet kom je via via aan een leuke baan; het heeft bij mij gewerkt!"

Hoe ben je bij TMC terecht gekomen?

“Tijdens mijn afstudeerstage sprak ik een collega, een oud-medewerker van TMC. Zij vertelde allemaal positieve verhalen en ik werd enthousiast. Die collega belde vervolgens met TMC; de week daarna kon ik al op gesprek komen. Het voelde gelijk goed, ik had een goed en eerlijk gesprek over de mogelijkheden en projecten bij TMC en dat sprak me aan. Daarna kreeg ik een contract aangeboden, nog voor ik mijn diploma had!”

“Ik zit goed op mijn plek”

Wat doe je precies?

“Ik doe op dit moment een project bij ASML, producent van lithografiemachines waar ik als Equipment Engineer een plan schrijf voor onderhoud van de vervanging van een cruciaal onderdeel van de lithografiemachine. We werken hier in teams aan en het is heel leuk om samen tot de beste oplossingen te komen. Het technische aspect in combinatie met het samenwerken in teams, ligt me. Dat is ook wat mij deed besluiten om na mijn mbo-studie een hbo-opleiding te gaan volgen. Niet alleen met de techniek bezig zijn, ook met de mensfactor. Het is een uitdagend project bij een innovatief bedrijf.”

Wat valt je op aan TMC?

“Dat het een informeel bedrijf is. Ondanks dat ik gedetacheerd ben, heb ik regelmatig contact met collega’s van TMC. Er zijn geregeld meetings zodat ik met collega’s kan bijpraten over projecten die binnen TMC spelen. Daarnaast heb ik gesprekken met mijn coach over mijn ontwikkeling en waar ik met mijn carrière naar toe wil. Dat vind ik heel belangrijk, want ik wil blijven groeien. En dat kan hier.”

“Ik wil blijven groeien. En dat kan hier”

Wat zijn je toekomstplannen?

“Wat ik na dit project ga doen, weet ik nog niet. Wat ik wel weet is, dat ik beter in mijn werk wil worden en grotere projecten wil aanpakken. Wellicht vanuit een andere rol, bijvoorbeeld de managementkant, al bevalt de technische kant mij ook heel goed. We zien wel, tot het zover is, zit ik bij TMC goed op mijn plaats, ik ben heel blij met mijn baan.”

Oproep

Wil jij ook geïnterviewd worden voor de rubriek De Starter? Mail ons dan je gegevens via ons contactformulier