Starter over zijn eerste baan

Editie: November-December 2015 | Tekst:

Er zat amper een week tussen de datum van afstuderen en zijn eerste officiële werkdag bij Deerns, maar Derk van Dieten had het niet anders gewild. 'Ik had meteen het gevoel dat ik van toegevoegde waarde was. Zo fijn om vanaf de eerste dag al onderdeel uit te maken van een toegewijd team!'

Derk van Dieten

Derk van Dieten
  • Leeftijd: 25 jaar
  • Studie: MSc Mechanical Engineering - Control Engineering
  • Functie: Engineer
  • Werkgever: Deerns
‘Na de Inhouse Dag was ik zo enthousiast dat ik mijn cv achterliet. Dat pakte goed uit, blijkbaar was het enthousiasme wederzijds!’

Hoe begon je carrière?
“Sneller dan gedacht. Tijdens de Delftse Bedrijvendagen, organiseerde Deerns een Inhousedag waaraan ik heb deelgenomen. Die dag werd je meegenomen in het bedrijf en moesten we een case uitvoeren. Ik was zo enthousiast dat ik mijn cv achterliet met een notitie dat ik graag nog eens contact wilde hebben. In april werd ik gebeld dat er een positie vrijkwam en kreeg de vraag om een afspraak voor een gesprek te maken. Dat verliep goed. Nog voordat ik was afgestudeerd, werd ik aangenomen. Ze hadden op korte termijn iemand nodig, dus ben ik meteen aan de slag gegaan.”

Hoe ziet een gemiddelde dag er voor jou uit?
“Dat is moeilijk te zeggen, want we werken heel hands on. Ik werk specifiek voor datacenters en de projecten die we uitvoeren hebben vaak een korte looptijd, dus moeten we snel schakelen. Eigenlijk is geen dag hetzelfde. Daarnaast krijg ik de kans om regelmatig datacenterbijeenkomsten te bezoeken. Die mogelijkheid om kennis op te blijven doen en te netwerken, maakt mijn functie nog leuker.”

Hoe is de sfeer?
“Heel goed, dat is één van de dingen die ik vanaf het begin al meekreeg. Vanaf het moment dat ik binnenkwam, ben ik zo goed ontvangen! Na een uitgebreide rondleiding, kreeg ik op dag een al mijn eerste taken toegewezen, waardoor ik meteen het gevoel had dat ik van toegevoegde waarde was. Ik ben weliswaar in het diepe gegooid, maar daardoor ben je wel meteen onderdeel van het team. Er werken hier alleen maar mensen met passie voor techniek, dus daar trek je je aan op. Na vier maanden heb ik het gevoel dat ik hier al jaren werk. Dat is wel heel bijzonder!”

Hoe zie je de toekomst?
“De eerste jaren wil ik me verder verdiepen in de installatietechniek. Die focus is nodig, want er komt zo veel bij kijken! Uiteindelijk wil ik zeker ook werken aan mijn management vaardigheden, want techniek combineren met management is iets waar ik uiteindelijk wel naartoe wil. Ik zit hier in elk geval helemaal op mijn plek en al voelt het soms misschien niet zo; mijn carrière is echt nog maar net begonnen!”

Oproep

Wil jij ook geïnterviewd worden voor de rubriek De Starter? Mail ons dan je gegevens via ons contactformulier