Sophieke Baars werkt via DOCS bij Astellas Pharma Nederland

Editie: Juni 2014 | Tekst:

Als student ontdekte ze haar interesse in het onderzoek, maar werken in het lab trok haar minder. Sinds augustus is Sophieke Baars (26) werkzaam bij DOCS waar ze is gedetacheerd als CRA bij Astellas Pharma Nederland.

Sophiek Baars

Sophiek Baars
  • Leeftijd: 26 jaar
  • Studie: Biomedische wetenschappen, master Management, Policy Analysis and Entrepreneurship in the Health and Life Sciences
  • Gestudeerd aan: VU Amsterdam
  • Functie: CRA bij Astellas Pharma Nederland
  • Werkgever: DOCS
  • Tip: "Bezoek veel bedrijvendagen en ga in gesprek zodat je ontdekt welke van de vele mogelijkheden het best bij je past. Het is goed om daarin pro-actief te zijn."

‘Ik geniet en leer volop’

Hoe kwam je bij DOCS terecht?

“Binnen de farmaceutische industrie is het gebruikelijk om je carrière te beginnen via een detacheerder. Zij weten wat jouw mogelijkheden zijn en hebben goede contacten om je aan een passende baan te helpen. De recruiters van DOCS kwam ik tijdens mijn studie al regelmatig tegen op verschillende bedrijvendagen en binnen mijn master gaf DOCS ook een vak over klinisch onderzoek. Zij maakte op mij een hele prettige indruk en ik wilde dan ook graag via DOCS aan de slag.”

Wat doe je precies?

“Ik kon direct beginnen als Clinical Research Associate (CRA) bij Astellas Pharma Nederland. Daarmee heb ik echt geluk gehad, want dat is niet altijd mogelijk als starter. Ik ben samen met een collega verantwoordelijk voor het begeleiden van klinische onderzoeken in verschillende ziekenhuizen. Van het begin tot het eind ben ik betrokken en coördineer ik het geheel. Een afwisselende baan, waar zowel medische kennis als communicatie erg belangrijk is.”

‘DOCS is veel meer dan het bedrijf waar ik op de payroll sta’

Je hebt in feite twee werkgevers. Hoe is dat?

“Ik werk fulltime bij Astellas, dus daar voel ik me een echt één van de medewerkers. Maar DOCS is veel meer dan het bedrijf waar ik op de payroll sta. Niet alleen heb ik regelmatig contact met mijn DOCS manager over mijn voortgang, ook organiseert DOCS regelmatig trainingen en activiteiten voor alle medewerkers. Ik vind het leuk om daar zo vaak mogelijk bij aanwezig te zijn. Je leert zo je DOCS collega’s beter kennen. Maar naast gezelligheid, bouw je ook direct een heel relevant netwerk op. Het zijn immers allemaal mensen die, net als ik, een paar jaar werkervaring hebben, en in verschillende functies werkzaam zijn over de hele breedte van de industrie.”

Hoe zie je je toekomst?

“Ik ben nog volop aan het genieten en leren. Dus hopelijk kan ik hier nog lekker even blijven.”

Oproep

Wil jij ook geïnterviewd worden voor de rubriek De Starter? Mail ons dan je gegevens via ons contactformulier