Soeradj Ramsanjhal werkt bij Baker & McKenzie

Editie: Maart 2012 | Tekst:

Door de interesse van Soeradj Ramsanjhal in de financiële wereld maakte hij een belangrijke keuze. Hij liet het strafrecht voor wat het was en sinds oktober 2011 is hij advocaat-stagiair bij de sectie Banking & Finance van Baker & McKenzie.

Soeradj Ramsanjhal

Soeradj Ramsanjhal
  • Leeftijd: 24 jaar
  • Studie: Rechtsgeleerdheid in de richting Strafrecht
  • Gestudeerd aan: VU Amsterdam, exchange program University of Sydney
  • Passie: Op nummer 1 staat sport ( voetbal en momenteel martial arts), reizen, maar ook afspreken met vrienden, films en boeken lezen.
  • Functie: Advocaat-stagaire
  • Werkgever: Baker & McKenzie
  • Tip: "Probeer tijdens je opleiding of direct erna praktijkervaring op te doen door één, maar het liefst meerdere stages te lopen. Zo leer je hoe het is om fulltime te werken en krijg je de sfeer op een kantoor mee. Het geeft je echt mogelijkheden en kennis."

“De financiële wereld trok me”

Hoe ben je bij Baker & McKenzie terecht gekomen?

“Tijdens een exchange program aan de universiteit van Sydney raakte ik bevriend met een investment banker en is mijn interesse gewekt voor de financiële wereld. Omdat ik hier juridisch nog niet helemaal in thuis was heb ik na mijn afstuderen twee stages gelopen in deze richting, bij een klein kantoor en bij Baker & McKenzie. Bij deze laatste naar wederzijdse tevredenheid, want een paar maanden later kon ik als advocaat-stagiair aan de slag.”

Wat doe je precies?

“Ik hou me met name bezig aan de kant van finance. Zo geef ik juridisch advies over financiele producten en afgelopen maanden ben ik heel druk geweest met het faillissement van een internationale bank. Dat komt neer op heel veel documenten doorspitten, heel erg leuk en interessant!”

“Ik had een goed onderbuikgevoel”

Wat spreekt je aan bij Baker & McKenzie?

“Na mijn eerste kantoorbezoek had ik al een goed onderbuikgevoel. Het is altijd lastig om aan te geven wat precies het verschil maakt. Maar dat ik met veel plezier hier werk is voor mij een combinatie van een aantal dingen. De Law Firm School maakt de opleiding echt leuker. Ook vind ik het partnerkantoor zeer leerzaam. In ruil voor procespunten wordt je namelijk een periode gedetacheerd op een ander kantoor, waar je enkele kleine zaken doet. En er werken hier veel jongeren, dat is gewoon erg gezellig.”

“De Law Firm School maakt de opleiding echt leuker”

Wat zijn je toekomstplannen?

“Moeilijk te zeggen. Het medewerker- en partnerschap zijn natuurlijk mooie dingen, maar zover wil ik niet vooruit kijken. Als je een specifiek doel voor ogen hebt, mis je misschien we andere mogelijkheden ben ik van mening. Dus ik ga me eerst drie jaar zo goed mogelijk inzetten, dan zien we wel weer verder.”

Oproep

Wil jij ook geïnterviewd worden voor de rubriek De Starter? Mail ons dan je gegevens via ons contactformulier