Sibel Sahin werkt bij PwC – First Employer

Editie: November-December 2014 | Tekst: | Fotografie: PwC

Ze had al een goed beeld had van PwC door haar afstudeerstage en haar ervaring als Giving Back-student. Afgelopen september is Sibel Sahin (22) als Associate begonnen aan de Associate Academy van PwC en dat bevalt haar bovenverwachting goed.

Sibel Sahin

Sibel Sahin
  • Leeftijd: 22 jaar
  • Studie: Economie & Bedrijfseconomie, Master Accounting & Control
  • Gestudeerd aan: VU Amsterdam
  • Functie: Associate
  • Werkgever: PwC

‘Grote variatie & diversiteit’

“In mijn tweede jaar van mijn studie kon ik een bijbaan krijgen bij PwC. Ik zag het als mooie mogelijkheid om te ontdekken of dit een kantoor was waar ik na mijn studie zou willen werken, ondanks dat het werk dat ik op dat moment deed niet in lijn lag met mijn studie. Ik merkte al vanaf het begin dat er weinig hiërarchie bestond binnen de organisatie, de sfeer is niet formeel en heel open. Ook het feit dat PwC een diversiteitsbeleid hanteert spreekt me aan. Je leert heel veel door met mensen samen te werken die allemaal een andere kijk hebben op bepaalde dingen.” Doordat Sibel zich erg thuis voelde bij PwC besloot ze ook te solliciteren voor een afstudeerstage bij het accountantskantoor. “Toen wist ik helemaal zeker dat ik nergens anders meer zou willen werken en kon ik na mijn afstuderen gelukkig direct instromen als Associate.” Als Associate help je mee met het controleren van de jaarrekeningen en –verslagen. Daarnaast volgen alle Associates één dag in de week een RA-traject en een opleidingsprogramma aan PwC’s eigen Associate Academy. “Het klinkt erg veel, maar het is gelukkig goed te combineren met elkaar. Mede ook omdat bij PwC er veel rekening met je wordt gehouden. Iedereen heeft immers hetzelfde traject doorlopen en weet dus precies wat je meemaakt. En als je eenmaal aan het werk bent, wen je snel aan dat nieuwe ritme.”

‘Bij PwC voelde ik me erg thuis’

De Associate Academy biedt een aantal trainingsdagen per jaar waar alle starters van verschillende PwC kantoren bij aanwezig zijn. “Dat zie ik echt als een meerwaarde. Voor iedereen is alles nieuw, dus je kunt met elkaar sparren en ervaringen uitwisselen. Maar naast die trainingen is het vooral de bedoeling dat je in de twee jaar dat je aan de Academy verbonden bent bepaalde competenties haalt. Deze haal je tijdens je dagelijkse werk. In deze periode werk je daarom zoveel mogelijk voor verschillende soorten klanten en verricht je verschillende werkzaamheden. Eigenlijk staat nu alles in het teken van ontwikkelen en specialiseren komt pas later.” Het werk omschrijft Sibel als ‘alles behalve monotoom’. “Je werkt in verschillende teams en ook in meerdere teams tegelijk, want voor elke klant wordt een eigen team samengesteld.” Net als de duur van het project, is ook de grootte van het team is afhankelijk van de klant, maar de samenstelling bestaat altijd uit mensen van verschillende functieniveaus. “In elk team heb ik een jobcoach die me vakinhoudelijk begeleidt en me coacht op de technische competities die ik moet halen, dit is altijd een van de seniors met wie ik in een team zit. Daarnaast heb ik nog een performance coach, die mij gedurende de Associate Academy begeleidt. Met hem bespreek ik dingen waar ik tegenaan loop en kan ik met mijn vragen terecht die niet vakinhoudelijk zijn. Al die begeleiding is voor mij de bevestiging dat je niet zomaar wordt losgelaten en dat je veel mogelijkheden krijgt om jezelf verder te ontwikkelen.”

Oproep

Wil jij ook geïnterviewd worden voor de rubriek De Starter? Mail ons dan je gegevens via ons contactformulier