Sang Nguyen werkt bij Tata Steel

Sang Nguyen zit helemaal op zijn plek bij Tata Steel. Sinds februari werkt hij bij deze staalgigant uit IJmuiden.

Sang Nguyen

Sang Nguyen
  • Leeftijd: 26 jaar
  • Studie: Technische Bedrijfskunde
  • Gestudeerd aan: Hogeschool Utrecht
  • Passie: Wijnproeven
  • Functie: Maintenance Engineer
  • Werkgever: Tata Steel
  • Tip: "Doe wat je leuk vindt, stel jezelf een doel en pak de dingen die op je pad komen met beide handen aan. Voor mij heeft dit goed uitgepakt."

Hoe ben je bij Tata Steel terecht gekomen?

“In mijn tweede studiejaar maakte ik tijdens een bedrijfsbezoek kennis met Tata Steel. Dat was enorm interessant, het bedrijfsterrein en de installaties waren gigantisch en imponerend. Voor mijn afstuderen ben ik me breed gaan oriënteren en bleek mijn minor Asset Integrity Management het best te passen bij Tata Steel.”

“Ik wil iets neerzetten”

Wat doe je precies bij Tata Steel?

“Ik werk als Maintenance Engineer bij het onderdeel Tata Steel Packaging. Hier werk ik aan onderhoudsconcepten voor de installaties die staal maken voor de verpakkingsindustrie. We kijken naar het onderhoud en zorgen ervoor dat de beschikbaarheid van de installatie optimaal is. Daarnaast zit ik in het projectteam ‘Maintenance Excellence’. Doel van dit project is onderhoud vakkundiger in te richten en als gevolg daarvan de kosten te verlagen. Als we ons onderhoud beter inrichten, kunnen we tegelijkertijd de betrouwbaarheid van onze installaties verbeteren.”

“Ik ging op mijn gevoel af”

Heb je een goede keuze gemaakt?

“Ik zit hier echt op mijn plek. Ik ben op mijn gevoel afgegaan en dat heeft goed uitgepakt. Tata Steel past bij mij, het klikte gewoon gelijk. Ik ben de jongste in een ervaren team, waarin ik me thuis voel. Ik kan hier veel leren. Tata is goed voor zijn werknemers. Zo wordt er veel aandacht besteed aan opleidingen en cursussen en zijn er volop doorgroeimogelijkheden. Ook een internationale carrière in bijvoorbeeld Londen of Singapore is mogelijk, dat trekt me.”

“Ik zit hier op m’n plek”

Wat zijn je ambities?

“Uiteindelijk wil ik in het management terecht komen. Lachend: ik wil de baas worden! Met mijn hbo-achtergrond heb ik goede mogelijkheden binnen Tata Steel om een carrière op te bouwen.  Ik wil graag iets neerzetten in mijn werk en dat kan bij Tata.”

Oproep

Wil jij ook geïnterviewd worden voor de rubriek De Starter? Mail ons dan je gegevens via ons contactformulier