Rinske van den Bos werkt bij Whizpr

Editie: Mei 2012 | Tekst:

Rinske van den Bos werkt sinds september 2011 bij Whizpr, een Benelux PR-adviesbureau gespecialiseerd in online en of?ine communicatie op het gebied van IT, internet, media, consumentenelektronica en lifestyle.

Rinske van den Bos

Rinske van den Bos
  • Leeftijd: 26 jaar
  • Studie: Master Communicatie & Beinvloeding en Communicatie
  • Gestudeerd aan: Radboud Universiteit Nijmegen en de HAN
  • Passie: Reizen en schilderen (abstract met veel kleur)
  • Functie: PR Consultant
  • Werkgever: Whizpr
  • Tip: "Wees assertief, neem zelf het initiatief en profileer je als zijnde een goede werknemer. Maar bedenk ook welke werksfeer je echt leuk vindt, je zit er immers 40 uur per week."

Hoe ben je bij Whizpr terecht gekomen?

“Tijdens een mastervak kreeg ik een vrije opdracht. Ik koos voor het onderwerp ‘webcare’ en ging via LinkedIn op zoek naar communicatieprofessionals. Een van de eigenaressen van Whizpr gaf een leuke reactie op mijn oproep en ik besloot haar te interviewen. Tijdens het telefoongesprek was er zo’n goede klik, dat het er aan het eind van het gesprek over ging wat ik wilde doen na mijn studie. Nog voor mijn studie was afgerond had ik een baan. Een sollicitatiebrief heb ik niet hoeven schrijven, een kennismaking met de andere eigenaresse was voldoende.”

“Ik leer hier elke dag”

Wat doe je precies bij Whizpr?

“Ik ben net als ieder ander die bij Whizpr werkt, PR Consultant. Iedereen heeft zijn eigen klantenportfolio en we werken in teams, zo zijn Expedia, SURF, Sony Pictures Home Entertainment en Insight klanten waar ik me voornamelijk mee bezig houd. Ik geef mijn klanten advies, schrijf persberichten, start soms ook zelf onderzoekjes om nieuws te genereren en organiseer events. Het draait uiteindelijk allemaal om een goede reputatie.”

“Zonder sollicitatiebrief werd ik aangenomen”

Wat vind je leuk aan je baan als PR Consultant?

“Het is heel leuk om creatief bezig te zijn, maar ook de werksfeer is bij Whizpr goed en flexibel. Regelmatig worden er gezellige dingen georganiseerd. Het leuke aan Whizpr vind ik bovendien dat ze PR en social media heel goed weten te integreren. Daarbij komt dat ook de relatie met de journalist en verschillende media erg belangrijk worden gevonden en ik denk dat we ons daarin wel onderscheiden van andere bureaus.”

“Eerst meer ervaring op doen”

Wat zijn je ambities?

“Ik leer hier elke dag zoveel en hoop dat ik de komende jaren nog veel ervaring kan opdoen in het PR vak. Ik heb net een vast contract gekregen, dus dat is ook mogelijk binnen Whizpr. Al lijkt het me in de toekomst ook leuk om de PR van één bedrijf te doen.”

Oproep

Wil jij ook geïnterviewd worden voor de rubriek De Starter? Mail ons dan je gegevens via ons contactformulier