Ramy Mohamed werkt bij DAS

Ramy Mohamed werkt sinds mei 2011 als Junior Jurist bachelor bij DAS. Hier houdt hij zich bezig met het zelfstandig behandelen van dossiers, waaronder het opstellen van juridische analyses, het zoeken naar mogelijkheden tot een minnelijke oplossing en het voeren van procedures.

Ramy Mohamed

Ramy Mohamed
  • Leeftijd: 23 jaar
  • Studie: HBO-rechten, minor Consumentenrecht & Procesrecht
  • Gestudeerd aan: HvA
  • Passie: Sport (squash, voetbal, tennis), maar ook stappen en uit eten gaan
  • Functie: Junior Jurist Bachelor
  • Werkgever: DAS, afdeling Contractueel Recht
  • Tip: "Probeer een sollicitatiegesprek ontspannen in te gaan. Als je de persoon tegenover je als een vriend ziet, verloopt het gesprek veel relaxter."

Hoe ben je bij DAS terecht gekomen?

“Tijdens mijn minor had ik een gastdocent die bij DAS werkte. Ik vond haar college erg leuk en DAS als werkgever trok me. Ik solliciteerde, ging op gesprek en kreeg de baan! Tijdens het gesprek voelde ik echt een klik. DAS past echt bij me.”

“DAS als werkgever trok me”

Wat doe je precies?

“Ik werk in een van de grootste HBO-juristenteams van DAS. Binnen ons team behandelen we voornamelijk consumentenzaken. Ik werk niet alleen op kantoor, ik sta ook voor de rechter en dat is best wel spannend, vooral in het begin! Ik werk hier nog geen jaar, maar ik heb nu al meer dan 80 dossiers in behandeling. Het is een heel afwisselende baan met veel vrijheid; geen zaak is hetzelfde. Het is ook een baan waarbij je je goed moet kunnen inleven in de situatie van een ander. Mensen een luisterend oor bieden, maakt ook deel uit van het werk.”

“Mensen een luisterend oor bieden, maakt ook deel uit van het werk”

Wat valt je op aan DAS als werkgever?

“DAS is een informele organisatie waar humor belangrijk is. En dat vind ik prettig, we houden ons de hele dag bezig met serieuze zaken. We werken erg hard en dan is het erg fijn om af en toe gewoon eens te kunnen lachen met elkaar. Het is ook een bedrijf waar iedereen de schouders er flink onder zet. Natuurlijk is er ook ruimte voor ontspanning, er worden regelmatig uitjes georganiseerd, als karten, bowlen of schaatsen.”

“Humor is belangrijk bij DAS”

Wat zijn je ambities?

“Ik heb het hier erg goed naar mijn zin en ook de komende jaren zit ik hier prima op mijn plaats. Ik heb nog wel één ‘droom’: ik zou ooit nog wel eens een juridische summercourse aan een universiteit in Amerika willen volgen. Wie weet…”

Oproep

Wil jij ook geïnterviewd worden voor de rubriek De Starter? Mail ons dan je gegevens via ons contactformulier