Pim Reemst is advocaat stagiaire bij Pels Rijcken

Editie: Mei 2014 | Tekst:

Pim Reemst is sinds 1 januari 2014 advocaat stagiaire ondernemingsrecht bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn. Hij werd naar Den Haag getrokken door zijn ambitie om als advocaat actief te zijn binnen een hoogwaardige procespraktijk.

Pim Reemst

Pim Reemst
  • Leeftijd: 26 jaar
  • Studie: Rechten, Master Strafrecht en Master Privaatrecht
  • Gestudeerd aan: Universiteit van Amsterdam
  • Functie: Advocaat-stagiaire ondernemingsrechtpraktijk
  • Werkgever: Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn

‘Pels Rijcken neemt een bijzondere positie in de maatschappij in’

Waarom koos je voor Pels Rijcken?

“Als werkstudent en studentstagiaire heb ik kennis gemaakt met verschillende advocatenkantoren. Ik wilde graag de rechtszaal in. Pleitend en in toga is toch mijn romantische beeld van een advocaat. Pels Rijcken spreekt mij aan omdat het een bijzondere positie in de maatschappij inneemt. Wij treden op voor (inter)nationale ondernemingen maar ook voor de Staat en decentrale overheden. Die zaken hebben een grote impact op het dagelijks leven. Dat vereist een goed besef van de maatschappelijke realiteit en politieke verhoudingen.”

‘Zowel inhoud als vaardigheden komen aan bod’

Hoe ervaar je Pels Rijcken als werkgever?

“Er is veel aandacht voor ontwikkeling van talent op professioneel vlak, maar ook op sociaal gebied wordt er veel georganiseerd. Zo kon ik direct mee skiën en onlangs ­fietsten we de Amstel Gold. Erg plezierig om collega’s ook buiten de muren van kantoor te leren kennen. Onze advocaten en notarissen lopen niet naast hun schoenen en zijn gepassioneerd over het recht. Er wordt hard gewerkt, maar de werk-privé balans is zonder meer goed te noemen. Als starter ervaar ik een steile leercurve. Naast juridische diepgang leer je presenteren, onderhandelen en overtuigen. Zowel inhoud als vaardigheden komen aan bod bij onze interne opleiding (‘De Verrijcking’) en tijdens de stagiairewerkgroep onder leiding van de Landsadvocaat.”

‘Als advocaat moet je meebewegen’

Wat zou je graag in de toekomst willen bereiken?

“Daarover had ik een grappig gesprek met een medewerker: dat je als starter eigenlijk onbewust onbekwaam binnenkomt. Op enig moment krijg je door hoeveel je nog moet leren: bewust onbekwaam. Natuurlijk streef je naar de fase waarin je bewust bekwaam bent. Het beroep van advocaat is aantrekkelijk omdat je nooit bent uitontwikkeld. Samenleving en recht zijn constant in ontwikkeling en als advocaat moet je meebewegen. Minder ivoren toren en steeds meer op pad. Dat maakt de toekomst een mooie uitdaging.”

Oproep

Wil jij ook geïnterviewd worden voor de rubriek De Starter? Mail ons dan je gegevens via ons contactformulier