Petra Rijnsburger werkt bij Flynth

Editie: Mei 2012 | Tekst:

Ze heeft samen met haar vader een eigen melkveebedrijf, daarnaast volgt Petra Rijnsburger een hbo-opleiding tot accountant én werkt ze sinds juni 2010 parttime bij Flynth.

Petra Rijnsburger

Petra Rijnsburger
  • Leeftijd: 24 jaar
  • Studie: HBO Accountancy
  • Gestudeerd aan: Hogeschool Utrecht
  • Passie: Paardrijden en haar eigen melkveebedrijf
  • Functie: Assistent Accountant
  • Werkgever: Flynth
  • Tip: "Ga duaal studeren. Zo doe je veel werkervaring op. Het maakt niet uit of je bij een groot of klein kantoor gaat werken, maar zorg voor goede begeleiding."

Hoe ben je bij Flynth terecht gekomen?

“Ik wilde graag meteen mijn eigen centjes verdienen en heb er toen voor gekozen om duaal te gaan studeren. Zo begrijp je beter wat je leert. Door mijn agrarische roots wilde ik graag bij een kantoor met een agrarische afdeling werken, op het moment dat er een vacature bij Flynth vrijkwam heb ik direct een brief geschreven.”

“Ik sta elke dag om half zes op”

Wat doe je precies bij Flynth?

“Ik heb circa 35 vaste klanten die ik bedien. Veelal agrarische, maar ook een paar MKB-bedrijven. Ik stel voor hun de jaarrekeningen samen, regel hun omzet- en inkomstenbelasting, maar ook als ze bellen met een vraag komen ze bij mij terecht. Die adviserende rol vind ik heel erg leuk. Je kan zo echt iets voor hen betekenen. Ook vind ik het interessant om te zien hoe ondernemers hun bedrijf runnen. Aan de boekhouding en de investeringen die iemand doet, kan je zien hoe iemand onderneemt. Ik werk drie dagen in de week bij Flynth en daarnaast volg ik twee dagen mijn studie en heb ik het druk op de boerderij. Die combinatie en afwisseling vind ik heel leuk! Ik sta elke dag om half zes op, maar zolang je bezig bent met leuke dingen is dat goed vol te houden.”

“Ik leer hier elke dag!”

Wat spreekt je aan bij Flynth?

“Ik krijg veel verantwoordelijkheid, maar als ik ergens hulp bij nodig heb kan ik altijd terecht bij de accountant die me begeleidt of mijn collega’s. Dat is heel prettig. Ook is het leuk dat er meerdere collega’s zijn van wie de man (of die zelf ) een boerenbedrijf runnen, zo kunnen we ervaringen uitwisselen.”

“Het is interessant om te zien hoe ondernemers hun bedrijf runnen”

Heb je toekomstplannen?

“Ik ben deze zomer klaar met mijn studie. Ik hoop dan dit werk en mijn werk op de boerderij zo lang mogelijk te kunnen blijven combineren. Je weet nooit hoe het in de toekomst loopt, maar Flynth telt veel vestigingen en er zijn goede doorgroeimogelijkheden.”

Oproep

Wil jij ook geïnterviewd worden voor de rubriek De Starter? Mail ons dan je gegevens via ons contactformulier