Niels werkt bij Tata Steel “Ik ben een echte doener”

Editie: Juni 2016 | Tekst:

Niels Heim (26) werkt als Technisch Trainee bij Tata Steel. "Je krijgt veel kansen en iedereen staat voor je klaar. Bovendien zie ik iedere dag wat we maken en dat bevalt heel goed."

Niels Heim

Niels Heim
  • Leeftijd: 26
  • Studie: Bsc. Bouwkunde, Msc construction Management and Engineering
  • Gestudeerd aan: TU Delft
  • Functie: Technisch Trainee
  • Werkgever: Tata Steel
  • Tip: "Wees niet bang om besluiten te nemen: je moet iets gaan doen en niet stilzitten."

Hoe ben je bij Tata Steel terecht gekomen?
“Ik heb tijdens mijn studie in Delft veel Inhousedagen bezocht, voor mij was het namelijk essentieel om breed georiënteerd te zijn. Al voor mijn afstuderen ben ik door Tata Steel benaderd. Na mijn afstuderen ben ik met hen in gesprek gegaan om er zo achter te komen wat ik graag zou willen doen en waar ik het beste zou passen. Uiteindelijk heb ik voor het technisch traineeship gekozen. Toen ik het terrein van Tata Steel in IJmuiden bezocht, was ik direct verkocht. Daar zie je hoe groot het bedrijf is: van de gigantische fabrieken tot de overslagvelden. Toen zag ik de enorme schaal en diversiteit aan processen in en vanaf dat moment wist ik dat ik graag bij Tata Steel zou willen werken.”

“Bovendien zie ik iedere dag wat we maken, dat bevalt heel goed.”

Wat is je rol bij Tata Steel?
“Technisch trainees gaan aan de slag als Improvement Consultant. Wij begeleiden verbetertrajecten in de fabrieken vanuit verschillende programma’s: Cost Liquid Steel, Onderhoud of Customer Value. Het traineeship is de ideale manier om verschillende fabrieken en onderwerpen te behandelen en in een vrij korte tijd veel mensen te ontmoeten. Het traineeship is ‘los’ opgezet: het is geen kant-en-klaar programma. De projecten doe je in afstemming met een leidinggevende. Ik ben een echte doener en wil graag iets tastbaars zien en resultaat boeken. Mijn rol als Improvement Consultant maakt dat ook mogelijk, je krijgt veel kansen en iedereen staat voor je klaar. Bovendien zie ik iedere dag wat we maken, dat bevalt heel goed.”

Hoe bevalt het werken?
“Er is een leuke dynamische sfeer, de jonge trainees en de oudere collega’s werken nauwgezet samen. Met de trainees lunchen we wekelijks samen en gaan we regelmatig op lichtingsuitje. Daarnaast is er ook een Tata Steel young professional organisatie: De Magneet. Zij organiseren o.a. de pubquiz en studiereizen naar andere staalfabrieken. Tata Steel is een no-nonsense organisatie; je krijgt als trainee genoeg mogelijkheden en de vrijheid om verschillende afdelingen aan te doen. Daarnaast krijg je trainingen over het productieproces van staal en de kans om verschillende competenties te ontwikkelen. Coaching tijdens het traineeship is op persoonlijk niveau, zo krijg je een mentor uit het hoger management aangewezen met wie je niet alleen je voortgang kunt bespreken maar ook eventuele interne problemen of vraagstukken.”

Hoe ziet je toekomst eruit?
“Ik ben nu een half jaar bezig. In de laatste fase van het traineeship is het de bedoeling dat je over je toekomst gaat nadenken: waar in het proces zou je betrokken willen zijn? Zou je een managementfunctie willen vervullen? Zou je in een fabriek willen werken of liever op de serviceafdeling? Voor mij is het belangrijk dat ik af en toe mijn helm op kan zetten en de praktijk kan blijven volgen. Daarnaast ligt mijn toekomst nog open. Wat met stip bovenaan staat is dat ik wil werken op een plek waar ik iedere dag eraan herinnerd word dat ik bij Tata Steel werk.”

Oproep

Wil jij ook geïnterviewd worden voor de rubriek De Starter? Mail ons dan je gegevens via ons contactformulier