Myrthe van Zanten werkt bij KPN

Editie: Maart 2014 | Tekst:

Myrthe is in september 2012 begonnen bij KPN als Graduate Recruiter. ‘Er zijn legio kansen die je zelf moet grijpen maar als je ze durft te pakken kan je veel bereiken.’

Myrthe van Zanten

Myrthe van Zanten
  • Leeftijd: 24 jaar
  • Studie: Business Administration, Master HR Management en Master Organisational Change & Consulting
  • Gestudeerd aan: Erasmus Universiteit Rotterdam
  • Functie: Graduate Recruiter
  • Werkgever: KPN

‘Ik was op slag verliefd op KPN’

Hoe ben je bij KPN terecht gekomen?

“Via de business course kwam ik bij KPN. Ik was in de oriënterende fase en op zoek naar een traineeship die aan sloot bij mijn opleiding. De business course bleek een mooie manier om het bedrijf te leren kennen. Ik was op slag verliefd op het bedrijf en kreeg een baan aangeboden. Ik heb alles laten vallen en ben er helemaal voor gegaan.”

Waarom sprak KPN je aan?

“Tijdens de business course kom je gelijk in contact met het bedrijf en de trainees omdat zij het grotendeels zelf organiseren. De manier waarop met elkaar wordt omgegaan en dat je jezelf kunt zijn was voor mij doorslaggevend. Wat mij ook aantrok is dat je gelijk in een functie start. Je doet geen verschillende opdrachten, maar hebt vanaf dag één verantwoordelijkheid.” 

‘Ik ben zelf ook jong talent’

Wat houdt je functie in?

“Ik hou mij bezig met de werving en selectie van talenten voor het traineeship. Ik organiseer events, coördineer de selectieprocedure en begeleid de trainees tot een maand na indiensttreding. In mijn baan heb ik twee petten op omdat ik zelf ook ‘Young Talent’ ben, niet zo lang geleden was ik zelf de doelgroep.”

Wat voor bedrijf is KPN?

“Ik zeg altijd dat KPN een redelijke afspiegeling is van de Nederlandse samenleving. Als je bij KPN werkt, heeft iedereen er een mening over omdat wij een product of dienst verkopen dat bijna hetzelfde is als eten en slapen. Kritiek zorgt er juist voor dat wij het nog beter willen doen. Het is er informeel en als jong talent krijg je echt alle kansen.” 

Hoe zie jij je toekomst?

“Het programma waar ik mee bezig ben duurt drie jaar. Na ongeveer twee jaar wordt van je verwacht dat je overstapt naar een andere functie. Ik weet nog niet precies wat ik ga doen. Hopelijk wel in de richting van HR of commercie. Daarna hoop ik binnen KPN verder te gaan. Er zijn legio kansen en het hoeft wat mij betreft niet in één rechte lijn omhoog, ook in de breedte zijn er nog genoeg leuke functies.”

Oproep

Wil jij ook geïnterviewd worden voor de rubriek De Starter? Mail ons dan je gegevens via ons contactformulier