Merel Vlasveld werkt bij KPMG

Editie: Mei 2013 | Tekst:

In haar zoektocht naar een groot kantoor met internationale mogelijkheden bezocht Merel inhousedagen, kennismakingslunches en business courses. In Madrid maakte KPMG een onuitwisbare indruk op haar en vice versa, want nog geen week later had ze uitzicht op een baan.

Merel Vlasveld

Merel Vlasveld
  • Leeftijd: 25 jaar
  • Studie: Economie, Master Accountancy en bezig met een postmaster Registeraccountant
  • Gestudeerd aan: Erasmus Universiteit Rotterdam en VU Amsterdam
  • Functie: Trainee Audit
  • Werkgever: KPMG
  • Tip: "Zet jezelf direct vanaf je eerste jaar op de kaart. Wil je als high potential gezien worden, leg de lat dan hoog en pak alle kansen die je krijgt."

‘Ik wil alles uit mezelf halen’

Waarom KPMG?

“Voor mij was het duidelijk dat ik bij één van de Big Four wilde werken. Het verschil tussen de kantoren zit niet zozeer in de werkzaamheden, wel in de mensen. Daarom heb ik allerlei recruitmentactiviteiten afgelopen om te ontdekken welk kantoor het beste bij mij past. Na de Business Course van KPMG wist ik: daar wil ik bij horen. Iedereen ging zo leuk met elkaar om, collegiaal, open en ik had de indruk dat ze echt zichzelf waren en ik merkte dat ik dat ook was. Dus geen moment getwijfeld toen ik een scriptieplaats kreeg aangeboden. Een mooie eerste carrièrestap, want een scriptiestage is vaak de opstap naar een baan.”

‘Ik ga voor het hoogst haalbare’

Wat doe je precies?

“Met acht andere trainees ben ik op de afdeling corporate clients begonnen, dus ik mag de grote jongens tot mijn klantenpakket rekenen. Ik heb meerdere klanten en werk in verschillende teams. In een groot team werkt iedereen heel specialistisch. Dan ben  ik zo weken lang een belastingpositie aan het controleren. In kleinere teams draag je juist weer bij aan alle aspecten van het controleren van jaarrekeningen, tot het in kaart brengen van processen. Ik heb een uitdaging nodig en dat krijg ik hier zeker.”

‘Ik krijg hier zeker de nodige uitdaging’

Hoe bevalt het?

“Ik zit echt op de plek waar ik een jaar geleden hoopte te zitten. Zeker nu ik de balans heb gevonden met werk en daarbij mijn postmaster tot Registeraccount, die ik een dag in de week volg. Mijn collega’s zijn inmiddels vrienden en in de negen maanden heb ik al zoveel geleerd.”

Wat is je ambitie?

“Mijn droom is om voor KPMG een of twee jaar in San Fransisco te werken. Daarnaast wil ik alles uit mezelf en uit KPMG halen  wat mogelijk is. Ik ga voor het hoogst haalbare; ik wil partner worden.”

Oproep

Wil jij ook geïnterviewd worden voor de rubriek De Starter? Mail ons dan je gegevens via ons contactformulier