Martijn Ockers werkt bij Eiffel

Editie: Juni 2012 | Tekst:

Nog tijdens zijn afstuderen zocht Martijn contact met Eiffel. 'Ik merkte dat de bedrijfsmentaliteit me erg aansprak.' Sinds augustus 2010 is hij werkzaam bij dit bedrijf.

Martijn Ockers

Martijn Ockers
  • Leeftijd: 25 jaar
  • Studie: Bedrijfseconomie
  • Gestudeerd aan: Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
  • Passie: Motorrijden, fitness, zwemmen, stappen, uit eten, genieten van het leven!
  • Functie: Junior Professional
  • Werkgever: Eiffel
  • Tip: "Ga niet ergens beginnen als je er eigenlijk geen zin in hebt of niet het juiste gevoel hebt bij een organisatie. Je loopt zo in feite een achterstand op en dat is zonde."

Hoe ben je bij Eiffel terecht gekomen?

“Mijn vriendin was in het verleden een fanatiek basketballer, waardoor ik bekend ben met de EiffelTowers, de basketbalvereniging waar Eiffel hoofdsponsor van is. Dat wekte bij mij de nieuwsgierigheid op om uit te zoeken wat voor een bedrijf Eiffel is. De organisatie is transparant, open, en het feit dat Eiffel is geïnspireerd door topsport, past bij mij. Ik ben zelf geen topsporter, maar qua werk ga ik geen uitdaging uit de weg.”

“Ik ga geen uitdaging uit de weg”

Wat doe je precies bij Eiffel?

“Ik ben in dienst bij Eiffel, maar ik doe een opdracht voor een netwerkbedrijf, waar ik inmiddels al meerdere projecten heb uitgevoerd. Zij zijn bezig met het invoeren van een nieuw systeem. Ik bekijk de werkprocessen aan de hand van een nulmeting die ik heb verricht. Vervolgens kijk ik samen met de mensen die ermee werken wat er anders zou kunnen. Dat moet dan uiteindelijk leiden tot procesverbetering.”

Wat spreekt je aan?

“Ik ben iemand met een duidelijk beeld van waar ik heen wil. Eiffel helpt mij in het realiseren van deze ambities, ze bieden daar een podium voor. Voor mij is dat de perfecte manier van werken. Het zou me steken als ze leidend zouden zijn en mij zouden opleggen welke weg ik moet afleggen, maar deze manier van werken vind ik dynamisch en verfrissend. Ik  kan terecht bij een coach en mocht bijscholing nodig zijn om mijn opdracht naar volle tevredenheid van mijn opdrachtgever uit te voeren, zorgt Eiffel dat ik de juiste opleiding kan volgen. Het is wel aan jezelf om kenbaar te maken waar je behoeftes op het gebied van persoonlijke ontwikkeling liggen.”

“Eiffel helpt me mijn ambities te realiseren”

Heb je toekomstplannen?

“Op de lange termijn, en dan spreek ik over een jaar of tien vanaf nu, ambieer ik een leidinggevende positie op strategisch niveau. In de komende twee jaar wil ik uitgroeien tot specialist in de energiemarkt. Waarbij ik aan de slag wil met verandermanagement en procesoptimalisatie. Ik ben daar nu hard naar op weg.”

Oproep

Wil jij ook geïnterviewd worden voor de rubriek De Starter? Mail ons dan je gegevens via ons contactformulier