Layla Lebesque is trainee bij TNO

In september vorig jaar ging Layla Lebesque als trainee aan de slag bij TNO. “TNO stond hoog op mijn lijstje van favoriete werkgevers, je kunt hier alle kanten op.”

Layla Lebesque

Layla Lebesque
  • Leeftijd: 23 jaar
  • Studie: Econometrics and Operations Research
  • Gestudeerd aan: Universiteit van Maastricht
  • Passie: Reizen: veel van de wereld zien en nieuwe mensen ontmoeten
  • Functie: Trainee Sustainable Transport and Logistics
  • Werkgever: TNO
  • Tip: "Bezoek een carrièrebeurs, maar ga ook naar inhousedagen of business courses zodat je de sfeer van het bedrijf kunt proeven."

Hoe ben je bij TNO terecht gekomen?

“Na mijn afstuderen heb ik een jaar ‘vrijaf’ genomen: ik heb een half jaar als werkstudent gewerkt en ben vijf maanden gaan reizen. Een geweldige tijd en het gaf mij de mogelijkheid om na te denken over welke kant ik op wilde. Op reis heb ik goed kunnen nadenken, ik twijfelde nog over strategy consultancy, maar koos uiteindelijk voor een werkgever waarbij ik mijn analytische achtergrond kon gebruiken voor innovatieve projecten met een maatschappelijk belang. Het werd een traineeship bij TNO.”

“Je geeft je eigen carrière vorm”

Hoe bevalt het traineeship?

“Ik heb een hele goede keuze gemaakt! Als trainee bij TNO werk je drie keer acht maanden op een afdeling, waarbij je meerdere projecten doet binnen de afdeling. Mijn eerste project is op de afdeling Sustainable Transport and Logistics waar ik me bezig houd met logistieke concepten met betrekking tot het effectief inzetten van vervoersvormen. Het tweede en derde project staan nog niet vast, dat bepaal ik zelf in overleg met de traineemanager. Eigenlijk geef je dus je eigen carrière vorm.”

Wat is TNO voor werkgever?

“Een informele, stimulerende werkgever, met collega’s die je naar een hoger niveau proberen te tillen. Er hangt een heel prettige sfeer; TNO medewerkers zijn ambitieus en enthousiast over het werkveld waarin ze werken. Daarnaast hecht TNO veel waarde aan de ontwikkeling van zijn medewerkers, ik heb inmiddels al diverse trainingen en workshops gevolgd.”

“Het TNO traineeship is een perfecte start van mijn carrière!”

Wat zijn je ambities?

“Mijn verwachtingen zijn uitgekomen; het TNO traineeship is een perfecte start van mijn carrière! Ik wil hier graag blijven werken na afronding van mijn traineeship, bijvoorbeeld in een functie met een analytische kant waarbij ook de menselijke kant wordt belicht. We zullen zien, hoe het loopt.”

Oproep

Wil jij ook geïnterviewd worden voor de rubriek De Starter? Mail ons dan je gegevens via ons contactformulier