Johan Kasper werkt bij Houthoff Buruma

Editie: Juli 2013 | Tekst:

Ruim een half jaar geleden kon Johan bij twee grote advocatenkantoren aan de slag. Hij koos voor het kantoor met de grootste faillissementszaken omdat hij die het meest leerzaam vindt.

Johan Kasper

Johan Kasper
  • Leeftijd: 28 jaar
  • Studie: Rechten en Business Administration
  • Gestudeerd aan: Rijksuniversiteit Groningen
  • Functie: Advocaat-stagaire
  • Werkgever: Houthhoff Buruma
  • Tip: "Bedenk goed waar je interesses en sterke punten liggen en kies een baan die daarop aansluit, dat maakt je werk een stuk leuker en makkelijker."

‘Het eerste jaar al veel eigen verantwoordelijkheid’

Waarom heb je voor de advocatuur gekozen?

“Na het behalen van de bachelors Bedrijfskunde en Rechten wist ik niet of ik de  juridische of bedrijfskundige kant op wilde. Een stage in de advocatuur bood uitkomst; in het faillissementsrecht kan ik zowel mijn juridische als bedrijfskundige kennis inzetten.”

‘Een week na mijn beëdiging stond ik al in toga te pleiten’

Aan wat voor zaken werk je bij Houthoff Buruma?

“Aan adviezen op het gebied van arbeidsrecht zoals het controleren van arbeidscontracten voor buitenlandse bedrijven die  medewerkers in Nederland hebben. Ook zorg ik ervoor dat Amerikaanse en Chinese bedrijven die medewerkers uitzenden naar  Nederland de juiste vergunningen aanvragen.”

Komen je verwachtingen uit?

“Mijn baan bevalt heel goed. Ik had niet verwacht in mijn eerste jaar al zoveel eigen verantwoordelijkheid te krijgen. Een week na  mijn beëdiging stond ik al in toga te pleiten voor de kantonrechter. Ook heb ik veel direct contact met cliënten.”

‘Ik hoop over 5 jaar curator te zijn’

Omschrijf de bedrijfscultuur eens

Houthoff Buruma is een groot kantoor met een hiërarchische structuur waar ik in de dagelijkse praktijk overigens weinig van  merk. Ik ervaar de organisatie juist als plat; ik overleg direct met partners en seniormedewerkers en mag altijd mijn mening  geven. Er heerst hier een prettige no-nonsense mentaliteit. We doen ons werk, we doen dat goed, maar niemand schept daarover  op.”

Waar sta je over vijf jaar?

“Dan ben ik advocaatmedewerker op de faillissementspraktijk en hopelijk ook curator.”

Oproep

Wil jij ook geïnterviewd worden voor de rubriek De Starter? Mail ons dan je gegevens via ons contactformulier