Jeroen Hartsink werkt bij APG

Al vanaf het begin van zijn master was Jeroens interesse gewekt in pensioenen. Na een scriptie geschreven te hebben, is hij nu trainee bij een van de grootste pensioenuitvoerders ter wereld: APG.

Jeroen Hartsink

Jeroen Hartsink
  • Leeftijd: 27 jaar
  • Studie: Bedrijfseconomie en Economie
  • Gestudeerd aan: Hogeschool Utrecht en Erasmus Universiteit Rotterdam
  • Functie: Corporate trainee
  • Werkgever: APG
  • Tip: "Ga voor iets wat je leuk vindt, waarschijnlijk ben je daar ook goed in en dan kom je vanzelf boven drijven"

‘Er is een hoop kennis in huis’

Waarom APG?

“Door een gastcollege aan het begin van mijn master was mijn interesse in pensioenen gewekt. Niet alleen is het maatschappelijk relevant en de discussie over pensioenen actueel, ook economisch gezien is het een ingewikkeld en daardoor interessant product. Mijn scriptie schreef ik daarom over pensioenen en toen ik klaar was leek een carrière bij APG me wel wat. Niet alleen omdat APG de grootste pensioenuitvoerder is ook scoort het bedrijf altijd hoog in werkgeversonderzoeken en het traineeship zelf sprak me aan.”

Wat doe je precies?

“Als trainee doe je in twee jaar drie opdrachten. De eerste opdracht krijg je op je eerste werkdag toegewezen. Dat was best even spannend, maar het voordeel is dat deze opdracht dan nog niet helemaal in beton is gegoten. Gedurende je periode kan je zelf je eigen opdracht vormen. Zo heb ik bijvoorbeeld het budgetteren naar me toegetrokken. Ik kreeg een concrete opdracht waardoor ik het bedrijf meteen goed leerde kennen, dus daar was ik vanaf het begin wel enthousiast over. Ik ondersteun de projectmanager, die een verhuizing van een afdeling uit Utrecht naar Amsterdam coördineert. Naast de fysieke verhuizing gaat het er met name om dat de integratie van de systemen goed verloopt.”

‘Iedereen wil elkaar graag helpen’

Hoe bevalt het bij APG?

“Ik heb het erg naar mijn zin. Er is een hoop kennis in huis en je merkt al direct als je hier begint dat het ook heel informeel is en iedereen wil elkaar helpen. Het leuke aan het traineeship is dat je zo de mogelijkheid krijgt om rond te kijken wat het bedrijf te bieden heeft en met de begeleiding van een mentor kun je echt kunt werken aan je eigen ontwikkeling. Ook met de andere trainees vorm ik een hecht clubje. Het is fijn om nu ervaringen met elkaar te delen, maar ook bouw je voor later een breed netwerk op.”

Oproep

Wil jij ook geïnterviewd worden voor de rubriek De Starter? Mail ons dan je gegevens via ons contactformulier