Jay Kartaram werkt bij TOTAL

Editie: Maart 2012 | Tekst:

De bijbaan tijdens zijn studie op een tankstation bleek voor Jay Kartaram de stepping stone te zijn die hem een uitzendbaan bij TOTAL bezorgde. Het leverde hem in januari een functie op de afdeling Technical Support op.

Jay Kartaram

Jay Kartaram
  • Leeftijd: 31 jaar
  • Studie: MER
  • Gestudeerd aan: HBO Nederland
  • Passie: Sporten en gezellige avondjes met vrienden of familie
  • Functie: Junior Application Engineer
  • Werkgever: TOTAL Nederland NV
  • Tip: "Tegen de twijfelaars wil ik zeggen: ga doen wat je leuk vindt, dan kan je er ook goed in worden en er je boterham mee verdienen."

Hoe ben je bij TOTAL terecht gekomen?

“Via het uitzendbureau kon ik een tijdelijke baan krijgen op de afdeling Customer Services. Voor mij was dit een goede mogelijkheid om het bedrijf te leren kennen. De klik die ik had met het bedrijf en de mensen was gelukkig wederzijds, want na een half jaar kreeg ik deze baan aangeboden.”

“De klik was wederzijds”

Wat doe je precies?

“Ik ben Jr Application Engineer op de afdeling Technical Support. Dit komt er in het kort op neer dat ik zowel intern aan accountmanagers als extern aan klanten ondersteuning bied. Zo sta ik de segmenten automotive, industrie, binnenvaart en agri te woord die producttechnisch advies nodig hebben, maar ook consumenten en handelaren die met vragen zitten over smeermiddelen.”

“Het is voor mij één groot leerproces”

Wat vind je leuk aan je functie?

“De overstap naar Technical Support was voor mij een mooie kans. Ik kan in deze functie technische kennis opdoen en dat kan me in de toekomst veel verder brengen. Deze baan is echt een uitdaging en voor mij één groot leerproces. Ik kom in aanraking met diverse technische vraagstukken en elke keer verdiep ik me in nieuwe materie. Zo verrijk ik mijzelf op technisch gebied. Ik zie elk vraagstuk als een raadsel dat ik moet oplossen, maar gelukkig hou ik van puzzelen. Verder heb ik leuke collega’s om me heen, die samen staan voor honderd jaar aan ervaring, dus daar leer ik veel van. De werksfeer bij TOTAL is informeel en afspraken worden nageleefd. Je weet wat je aan elkaar hebt en dat bevalt me wel.”

“Ik wil eerst echt kunnen meepraten op technisch niveau”

Wat zou je in de toekomst willen bereiken?

“Tot nu toe bevalt het me hier prima en ik wil eerst echt kunnen meepraten op technisch niveau voor ik me op nieuwe dingen ga focussen. Ik ben van mening dat kansen naar je toekomen als je daar hard voor werkt en er zijn mogelijkheden genoeg. Al lijkt het me interessant om in de toekomst te mogen ervaren hoe werken in het buitenland is.”

Oproep

Wil jij ook geïnterviewd worden voor de rubriek De Starter? Mail ons dan je gegevens via ons contactformulier