Jasper Verbeek werkt bij AKD

Een jaar terug begon Jasper Verbeek als advocaat-stagiair bij AKD. Zonder twijfel werkt hij in Amsterdam met veel plezier op de sectie Banking & Finance.

Jasper Verbeek

Jasper Verbeek
  • Leeftijd: 26 jaar
  • Studie: Master Privaatrechtelijke Rechtspraktijk
  • Gestudeerd aan: UvA
  • Passie: Zeilen en ik wil binnenkort mijn GVB halen
  • Functie: Advocaat-stagaire
  • Werkgever: AKD

Hoe ben je bij AKD terechtgekomen?

“Al vanaf het begin van mijn studie was AKD voor mij één van de kantoren die me erg aansprak. Een toevallige ontmoeting in het vliegtuig met iemand die er destijds werkte, maar ook gesprekken tijdens een recruitmentborrel hielden dit positieve gevoel in de jaren die volgden in stand. Na mijn stage, die ik overigens niet bij AKD heb gelopen, was er een vacature en heb ik besloten om te solliciteren. Nu kon ik erachter komen of mijn aannames ook echt waar bleken te zijn.”

“Er is sprake van team effort”

En bevalt het?

“Ja zonder twijfel. Ik vind het werk erg leuk, maar ook de manier waarop er hier gewerkt wordt spreekt me erg aan. Ik kan me hier heel snel en breed ontwikkelen omdat het kantoor zo’n grote diversiteit aan klanten heeft. Ik ben omringd met collega’s met heel veel ervaring en vanaf het begin kan ik al meekijken met grote deals. Initiatief wordt gestimuleerd en er is echt sprake van team effort. Die positieve vibe ben ik zelf nogal gevoelig voor.”

Wat doe je precies?

“Ik werk binnen de praktijkgroep Banking & Finance. Het is binnen AKD niet gebruikelijk om te wisselen van sectie. Dit geeft je de mogelijkheid om je echt goed te ontwikkelen binnen dit rechtsgebied. Eigenlijk is geen enkele dag hetzelfde, er kan opeens een spoedvraag binnenkomen en dan ben je soms tot ’s avonds laat aan het knallen. Dit maakt het werk heel divers en dynamisch. En als je het dan tot een goed einde weet te brengen geeft dat wel echt een kick.”

“Soms ben je tot ‘s avonds laat aan het knallen”

Wat zijn je verdere ambities?

“Heel ver kan ik nog niet vooruit kijken, maar ik wil een goede drie jaar maken in de hoop daarna medewerker te worden. Ik ga me richten op mijn persoonlijke ontwikkeling om zowel inhoudelijk als in het contact met cliënten beter te worden. Wat me overigens ook leuk lijkt is me bezighouden met de ontwikkelingen van anderen. Zoals mijn kamergenoot nu ook mij motiveert.”

Oproep

Wil jij ook geïnterviewd worden voor de rubriek De Starter? Mail ons dan je gegevens via ons contactformulier