Jaap Geleijns werkt bij Linklaters

Jaap Geleijns werkt sinds 1 mei als advocaat-stagiair bij advocatenkantoor Linklaters op de Amsterdamse Zuidas. Hier zit hij helemaal op zijn plek op de sectie Banking & Capital Markets.

Jaap Geleijns

Jaap Geleijns
  • Leeftijd: 24 jaar
  • Studie: Bachelor Rechtsgeleerdheid, master International Business Law
  • Gestudeerd aan: Tilburg University
  • Passie: Reizen. Sowieso is het leuk om in een internationale omgeving te zijn. Mijn stage op Curacao en studie in de Verenigde Staten vond ik wat dat betreft ook heel leerzaam.
  • Functie: Advocaat-stagaire
  • Werkgever: Linklaters
  • Tip: "Oriënteer je goed en maak een welbewuste keuze voor een advocatenkantoor. Wees ambitieus en stel je verwachting niet bij als het anders mocht lopen."

Hoe ben je bij Linklaters gekomen?

“Ik maakte kennis met Linklaters door het Global Summer Students Programme, een twee weken durend internationaal programma op ons hoofdkantoor in Londen. Het gaf een goede indruk van hetgeen Linklaters doet. Ik was daarna zo enthousiast dat ik voor een stage koos op kantoor Amsterdam. Nog tijdens mijn stage solliciteerde ik en voor het einde van mijn stage, had ik al een baan. Dat was een mooie laatste stagedag!”

“Werken op hoog niveau”

Met welke zaken houd je je bezig bij Linklaters?

“Op de sectie Banking & Capital Markets adviseren we banken, financiële instellingen en bedrijven op het gebied van financieringen en herstructureringen. Als advocaat-stagiair krijg je vanaf dag 1 veel verantwoordelijkheden en neem je als een volwaardig lid van het team deel aan zaken. De zaken en transacties zijn complex, maar gelukkig is men meer dan bereid je verder te helpen en leer je snel je weg te vinden binnen het Nederlandsrechtelijk deel van complexe transacties. Binnen korte tijd ben je dan ook in staat zelfstandig bij te dragen aan deals die het financiële nieuws halen.”

“In de korte tijd dat ik hier werk heb ik al veel geleerd”

Heb je een goede keuze gemaakt?

“Ja, ik heb een uitstekende keuze gemaakt! We werken hier op het hoogste niveau. In de korte tijd dat ik hier werk heb ik al veel geleerd, de leercurve is heel erg stijl. Dat vind ik heel  prettig, aangezien je op die manier het beste in jezelf naar boven haalt. het is hard werken, maar ik heb gezellige collega’s en er is ook genoeg tijd om te ontspannen. Zo ga ik tussendoor wel eens een uurtje sporten als ik ‘s avonds zit te wachten op een reactie van een cliënt. Ook de vele borrels zorgen voor de nodige ontspanning.”

Wat zijn je ambities?

“Ik wil absoluut een van de beste worden in mijn vak-gebied en denk dat Linklaters hier aan kan bijdragen. Het kantoor past bij mij, de bedrijfscultuur is informeel, er is weinig hiërarchie en er hangt een open sfeer. In de toekomst zou ik graag in het buitenland willen werken en dat is hier ook mogelijk.”

Oproep

Wil jij ook geïnterviewd worden voor de rubriek De Starter? Mail ons dan je gegevens via ons contactformulier