Fenne Jaminon werkt bij DAF

Editie: Januari-Februari 2012 | Tekst:

Afstuderen bij DAF en er in één moeite door een baan scoren, dat was wat Fenne Jaminon wilde - en deed! In juli rondde ze haar studie Technische Bedrijfskunde af, in augustus begon ze als Quality Engineer bij DAF.

Fenne Jaminon

Fenne Jaminon
  • Leeftijd: 25 jaar
  • Studie: Technische Bedrijfskunde
  • Passie: Sporten, o.a. tae-bo en spinning

Wat houdt jouw baan als Quality Engineer in?

“Ik heb een  functie waarin ik continu de kwaliteit en de processen  binnen de Motorenfabriek verbeter. Dat doen we hier via de Lean Six Sigma methodiek, waarmee we  kwaliteit verbeteren, kosten reduceren en de doorlooptijd verkorten. Mijn afstudeerproject bij het researchcentrum van DAF had hier al het een en ander mee te maken: samen met mijn afstudeerpartner heb ik gewerkt aan het verkorten van de doorlooptijd voor het bouwen van een prototype.”

“Nooit met tegenzin werken”

Wat vind je interessant aan je baan?

“Ik vond DAF altijd al een heel leuk bedrijf: er zijn hier zoveel mogelijkheden. Daarnaast is er hier veel plek voor zelfontwikkeling en bijscholing. Voordat ik begon met mijn baan heb ik al een ISO-cursus voor de automotive sector gedaan. Ik volg nu een training Six Sigma-tools en spijker ook mijn technische kennis bij. Echt: werken als vrouw in een mannenwereld is zo gek nog niet.”

“Echt: werken als vrouw in een mannenwereld is zo gek nog niet”

Wat zou je in de toekomst nog willen bereiken in je carrière?

“Ik wil de komende jaren hier blijven werken en veel leren. Later wil ik doorgroeien bij DAF. Of wie weet voor mezelf beginnen als consultant; vorig jaar heb ik de ABN AMRO Summerschool Ondernemerschap gedaan. Ik had het beste Businessplan van de regio geschreven. Maar voorlopig werk ik liever nog even voor een baas en steek ik zoveel mogelijk op.”

“Zoveel mogelijkheden”

Wat is jouw tip voor andere starters op de arbeidsmarkt?

“Netwerken! Doordat ik bijvoorbeeld meedeed aan die Summerschool heb ik veel interessante mensen leren kennen. En laat altijd weten wat je wil: toen ik tijdens mijn stage duidelijk uitlegde wat ik zocht, wees mijn stagebegeleider me op deze leuke vacature. Verder wil ik alle starters op het hart drukken dat plezier in je werk het belangrijkste is. Ik ben hier bij DAF tot nu toe nog geen enkele dag met tegenzin naar mijn werk gegaan en dat kan ik iedereen aanraden.”

Oproep

Wil jij ook geïnterviewd worden voor de rubriek De Starter? Mail ons dan je gegevens via ons contactformulier