Evelien Rozeboom werkt bij BarentsKrans

Editie: Januari-Februari 2012 | Tekst:

Evelien Rozeboom is sinds juli 2011 advocaat-stagiaire bij advocaten- en notarissenkantoor BarentsKrans in Den Haag. Ze houdt zich daar bezig met de allerlaatste fase in de civiele procedure: cassatie.

Evelien Rozeboom

Evelien Rozeboom
  • Leeftijd: 25 jaar
  • Studie: Functionaliteit van het Recht
  • Gestudeerd aan: Universiteit Groningen
  • Passie: Motorrijden, lezen, op het strand uitwaaien
  • Functie: Advocaat-stagaire
  • Werkgever: BarentsKrans
  • Tip: "Zoek een kantoor dat bij je past, en waar je je goed voelt. Dat is uiteindelijk belangrijker dan het rechtsgebied dat je denkt te willen doen."

Hoe ben je terechtgekomen bij BarentsKrans?

“Toen ik in het buitenland werkte bij het ECCC (Extraordinary Chambers of the Court of Cambodia) was ik vanuit daar al bezig met zoeken naar een kantoor dat kwalitatief hoogstaand was, maar vooral ook bij mij zou passen. Ik kon op dat moment niet bij Het Nationaal Juristencongres zijn, omdat ik in Cambodja zat. Mijn vriend is er wel heengegaan en hij heeft met een aantal mensen van BarentsKrans gesproken. Op basis van zijn enthousiaste reactie en zijn inschatting, dat dit een kantoor zou zijn waar ik me thuis zou voelen, ben ik na mijn terugkomst in Nederland gaan solliciteren. Met name cassatie leek goed aan te sluiten op mijn achtergrond en opleiding (Onderzoeksmaster in Groningen). Ik weet nu uit ervaring dat dit helemaal klopt. Ik ben dan ook heel blij dat ik het advies van mijn vriend heb opgevolgd.”

“Echt de diepte in”

Waarom trekt cassatie je zo?

“Ik ben afgestudeerd bij de juridische researchmaster in Groningen. In die master houd je je bezig met de academische kant van het recht: je kijkt niet naar de feitjes in een zaak, maar naar het stelsel van de wet en de toepassing daarvan in de jurisprudentie. Nu doe ik daar op cassatie ook onderzoek naar. Ik vind het interessant om op die manier echt de diepte in te gaan. Verder vind ik het heel boeiend dat je op de sectie cassatie met allerlei verschillende soorten recht bezig bent. Ik heb in de korte tijd dat ik hier nu zit al van alles meegemaakt: van octrooirecht tot vennootschapsrecht; er komt veel langs, dus je leert ontzettend veel.”

“Ik heb in de korte tijd dat ik hier nu zit al van alles meegemaakt”

Wat zijn je toekomstplannen?

“Na mijn sectiewissel wil ik graag meer ervaring opdoen in de procespraktijk, zodat ik ook die kant van het vak meekrijg. Ook daarvoor zijn bij BarentsKrans meerdere mogelijkheden, zoals corporate litigation, financieel recht, IE & technologie of mededinging & aanbesteding. Procederen staat hier hoog in het vaandel, dus daar kan ik nog ontzettend veel leren. Het voelt goed om deel uit te maken van een kantoor dat streeft naar een hoge kwaliteit, en tegelijkertijd een prettige en informele werkomgeving biedt.”

Oproep

Wil jij ook geïnterviewd worden voor de rubriek De Starter? Mail ons dan je gegevens via ons contactformulier