‘Bij InWork weten ze precies waar mijn sterke punten liggen.’

Editie: Beurscatalogus 2016 | Tekst:

Art van Son (25) is na zijn studie werktuigbouwkunde aan de slag gegaan als projectleider bij N.M. Heilig bv via InWork.

Art van Son

Art van Son
  • Leeftijd: 25
  • Studie: Werktuigbouwkunde
  • Gestudeerd aan: InHolland Alkmaar
  • Functie: Projectleider
  • Werkgever: N.M. Heilig bv
  • Tip: "“De techniek is extreem breed, blijf daarom niet hangen in één functie maar probeer je sterke kanten te vinden en een functie te vinden die daarbij past.”"

Hoe ben je bij InWork terecht gekomen?
“Na mijn studie werd ik benaderd door InWork. Het Traineeship en de werkwijze van InWork spraken mij erg aan en bij de eerste ontmoeting zag ik direct dat het een enthousiast kantoor was met jonge mensen. Ik wist na mijn studie nog niet goed wat ik wilde, er is namelijk zoveel mogelijk binnen de techniek dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Tijdens het gesprek met InWork werd voor mij duidelijk wat ik wel en niet zou willen doen, zij wisten precies te zeggen waar mijn sterke punten liggen. Samen zijn we gaan kijken naar mijn carrièremogelijkheden binnen de techniek en na een brede oriëntatie ben ik uiteindelijk bij N.M. Heilig bv terecht gekomen.”

Wat zijn je werkzaamheden?
“Als projectleider sta ik met vier andere collega’s op een project en zijn wij verantwoordelijk voor het gereed maken van materialen zodat deze geassembleerd kunnen worden. Vanuit Heilig krijg ik goede begeleiding, maar ze laten je wel zoveel mogelijk zelf opereren. Voor mij werkt dat juist heel goed. Ook krijg ik een op maat gemaakte begeleiding via InWork. Zo bieden ze naar jouw behoeftes ook cursussen aan om je verder te ontwikkelen op het gebied van leiderschap bijvoorbeeld.”

Hoe bevalt het werk?
“Hartstikke goed! Het is een drukke baan maar ik voel mij erg nuttig. Daar krijg ik een hoop energie van. Daarnaast is het ook echt een afwisselende baan, naast de grote projecten zijn er een hoop kleine ‘klusjes’ die je moet regelen. Het is een uitdaging om in de techniek als projectleider te werken. Tijdens mijn studie ben ik eigenlijk altijd aan het werk geweest binnen de technische branche. Dat heeft mij echt geholpen om de theorie aan de praktijk te koppelen en zo een beeld te krijgen van wat werken in de techniek inhoudt. Daar heb ik nu nog steeds veel aan.”

Hoe ziet je toekomst eruit?
“Als je via InWork aan de slag gaat dan is het de bedoeling dat je voor een langere tijd bij een bedrijf aan de slag gaat. Ik hoop dan ook dat ik de projecten die ik nu doe, waar meerdere mensen op staan, ooit kan gaan leiden en een overkoepelende functie kan krijgen om zo ook meer in contact met de klant te staan.”


Oproep

Wil jij ook geïnterviewd worden voor de rubriek De Starter? Mail ons dan je gegevens via ons contactformulier