Bart Kers werkt bij Deerns

Editie: Mei 2012 | Tekst: | Fotografie: Christiaan Krouwels

In zijn laatste studiejaar wist Bart Kers zeker dat hij de techniek in wilde. Hij ontdekte wat Deerns allemaal doet met datacenters en met midden- en hoogspanning. 'Het bleek echt een bedrijf voor mij te zijn!'

Bart Kers

Bart Kers
  • Leeftijd: 23 jaar
  • Studie: Electrical Power Engineering
  • Gestudeerd aan: TU Delft
  • Functie: Electrical Engineer
  • Werkgever: Ingenieursbureau Deerns
  • Tip: "Bezoek evenementen waarop bedrijven zich presenteren en stel daar veel vragen."

Hoe ben je bij Deerns terecht gekomen?

“Een sollicitatiegesprek heb ik eigenlijk niet gehad. Na een gesprek op de Wervingsdagen Elektrotechniek in Delft, ben ik uitgenodigd op kantoor voor een gesprek. Daar ben ik in pak en goed voorbereid naartoe gegaan. Om me een goed beeld te vormen van de werkzaamheden en het concrete resultaat ervan bij Deerns, heb ik veel vragen gesteld. Ik was aangenaam verrast toen ik naar aanleiding van dit gesprek een aanbod voor een baan kreeg. Dit laat wel zien hoe informeel Deerns is.”

“Er zijn goede doorgroeimogelijkheden”

Wat doe je precies bij Deerns?

“Ik werk op de afdeling Laboratoria, Industrie & Telecom. Het is onze taak om de eisen van een klant te vertalen in een technisch ontwerp en de correcte uitvoering ervan te begeleiden. We voeren zeer diverse nationale en internationale projecten uit, vooral op het gebied van de inrichting van laboratoria en datacenters. Mijn rol varieert van het ontwerpen van een elektronische noodstroomvoorziening voor datacenterstot werktuigbouwkundige opdrachten als het berekenen van de benodigde capaciteit van koelmachines. We werken voor commerciële bedrijven zoals financiële instellingen en internet- en telecomondernemingen, maar ook voor overheden.”

“De actie vind ik mooi”

Wat is leuk aan je baan als Electrical Engineer?

“Als student ontwierp ik al, maar bleef het bij theorie en nu vertaal ik die theorie naar realiseerbare, duurzame oplossingen. Het leukste aan mijn werk is dat het gevarieerd is en ik elke dag iets nieuws leer. Ook de actie die soms bij mijn werk komt kijken, vind ik mooi. Zoals heftige deadlines waarbij ik iets snel moet opleveren of aanpassen.”

“Mijn werk is gevarieerd”

Wat zijn je ambities?

“Over vijf jaar wil ik Ontwerpleider worden. Hiervoor biedt Deerns mij goede doorgroeimogelijkheden en coaching. Zo volg ik nu de studie Hogere Installatietechniek. Dit brede overzicht heb je nodig om bij een project het volledige elektrotechnische ontwerp te kunnen maken.”

Oproep

Wil jij ook geïnterviewd worden voor de rubriek De Starter? Mail ons dan je gegevens via ons contactformulier