Annelinde Verhallen werkt bij ASR

Vorig jaar september startte Annelinde met het Talent Ontwikkel Programma (TOP), een tweejarig management traineeship bij ASR.

Annelinde Verhallen

Annelinde Verhallen
  • Leeftijd: 23 jaar
  • Studie: Hospitality Management, Bedrijfskunde
  • Gestudeerd aan: Saxion Hogescholen en UvA
  • Passie: Musicals (zingen, dansen en acteren)
  • Functie: Management Trainee
  • Werkgever: ASR
  • Tip: "Bezoek een carrièrebeurs, zoals De Nationale Carrièrebeurs, zodat je je breed kunt oriënteren op je mogelijkheden. Wacht daarnaast niet te lang met solliciteren, solliciteer nog tijdens je studie."

Hoe ben je bij ASR terechtgekomen?

“Op De Nationale Carrièrebeurs hoorde ik tijdens gesprekken over het traineeship en dat sprak me aan. Naar aanleiding van de carrièrebeurs kreeg ik een mail over traineeships en daar stond ook het Talent Ontwikkel Programma van ASR in vermeld. Ik besloot te solliciteren en werd na een strenge selectie aangenomen.”

“Vanaf dag 1 voelde ik de klik”

Hoe bevalt je baan?

“Goed! ASR past bij mij; en voelt als ‘mijn bedrijf ‘. Het is een open organisatie, waar je wordt beoordeeld op je output. Een organisatie waar veel veranderingen gaande zijn en waar je als trainee je bijdrage aan kunt leveren. Fantastisch om hier ervaring op te doen.”

Wat houdt het traineeprogramma in?

“In twee jaar doe je vier praktijkopdrachten en volg je als trainee de studie Bedrijfskunde. Mijn eerste opdracht was bij de afdeling ICT. Ik was Projectmanager kennismanagement ICT-ketens. Ik moest het kennismanagement verder implementeren zodat individuele kennis organisatiebreed gewaarborgd is. Bij het project daarna was ik verantwoordelijk voor de inrichting van de corporate insurance binnen de afdeling Risicostrategie & -beleid. Ik heb alle verzekeringen die we voor het eigen bedrijf nodig hebben gecentraliseerd zodat deze efficiënt beheerd kunnen worden en we bewust de risico’s die we lopen verzekeren. Daarnaast heb ik omschreven welke functie hier op zou moeten worden gezet. Twee uitdagende opdrachten! Ik ben net begonnen aan mijn derde opdracht op de Back-office Pensioenen waar ik Team Manager Backoffice ben. Dit is mijn laatste project, ik stroom eerder uit want naar aanleiding van mijn tweede project kwam er dus een functie vrij en die mag ik gaan invullen! Ik heb mijn eigen functie gecreëerd en gekregen.”

“Ik heb mijn eigen functie gecreëerd en gekregen”

Wat zijn je ambities?

“In maart begin ik aan mijn baan als Risk Manager, en daar kijk ik erg naar uit. Daarnaast zet ik me in voor neXus, de jongerenafdeling van ASR waar we evenementen zoals discussies en lunches mee organiseren. Ook heel erg leuk om te doen.”

Oproep

Wil jij ook geïnterviewd worden voor de rubriek De Starter? Mail ons dan je gegevens via ons contactformulier