Satya Autar over Leiden

Editie: September-Oktober 2012 | Tekst: | Fotografie: VVV Leiden

"Leiden is een hele mooie, gezellige studentenstad", vertelt Satya Autar. Satya studeert in Leiden en is bezig met haar scriptie.

Memory Magazine | Satya Autar over LeidenMemory Magazine | Satya Autar over LeidenMemory Magazine | Satya Autar over LeidenMemory Magazine | Satya Autar over Leiden

Satya Autar

Satya Autar
  • Leeftijd: 24 jaar
  • Studie: Sociale & Organisatiepsychologie
  • Gestudeerd aan: Universiteit Leiden
  • Bezig met: Het schrijven van haar scriptie.

“Grachtjes, terrasjes en karakter”

“Ik betrap me erop dat ik soms heel haastig door de stad fiets. Dan ben ik zo druk met andere dingen dat ik vergeet te genieten van al het moois om me heen. De grachtjes, de grachtenpanden, de bomen. Ik ben daarom nu echt eens van plan om een dagje toerist te zijn in eigen stad en te genieten van alles wat Leiden te bieden heeft.”

“Leuk: wandelen door de steegjes”

Leuk om te doen in Leiden

“Leuk om te doen is een boottocht door de grachten, dat heb ik laatst met m’n vader gedaan. Dan zie je de stad op een heel andere manier. En ook wandelen door de steegjes in het centrum is een echte must do. Je vindt hier aparte winkeltjes met aardige mensen. En als de zon schijnt zit iedereen buiten. Lekker op een kleedje aan de gracht met een stokbroodje en een wijntje. In het weekend is Leiden heel druk. Vooral in de Haarlemmerstraat, de grote winkelstraat, is het eigenlijk niet te doen. Het is dan zo druk dat je er bijna niet doorheen komt. Daar word ik altijd wat kriegelig van. Ook in de zomer is Leiden top: met evenementen zoals een Jazz Festival. Dat geeft altijd een prima sfeer.”

Places to be:

Eten & drinken

Annie's Verjaardag

Het bekendste terras van Leiden. Hier moet je zijn!

Bekijk de website van Annie's Verjaardag

Belgisch Bier Café Olivier

Ik noem het mijn 'eerste date café'. Gezellig, trendy, goede bediening.

Bekijk de website van Belgisch Bier Café Olivier

Stadscafé Van der Werff

Ligt 200 meter van het CS. Met terras en live muziek. Het publiek is minder studentikoos en dat spreekt me wel aan, omdat ik zelf bijna afgestudeerd ben.

Bekijk de website van Stadscafé Van der Werff

Borrelen & uitgaan

Leiden staat bekend om haar kroegjes en restaurantjes. Stappen doen we op de vereniging of we gaan naar Den Haag. Eén tip:

NEXT

Populair, maar er is gedoe met vergunningen en wellicht gaan ze dicht.

Bekijk de website van NEXT

Shoppen

De 'Haarlemmer'

De Haarlemmerstraat is de grote winkelstraat. Ik shop graag bij de WE.

In de steegjes in het centrum vind je leuke winkeltjes met aparte tassen en sieraden. Als je daar bent voel je je toerist in eigen stad.

Oproep

Ben jij student of starter en lijkt het je leuk om voor de rubriek De Stad geïnterviewd te worden? Mail ons dan je gegevens via ons contactformulier