Lars Meijer studeert in Nijmegen

Editie: Januari-Februari 2014 | Tekst: | Fotografie: VVV Nijmegen

Mijn eerste indruk van Nijmegen was dat het een gezellige stad is, ook gezien de oude binnenstad. Door het vele groen en de heuvelachtige omgeving, krijg ik er ook altijd een beetje een buitenlands gevoel bij", vertelt Lars Meijer (21).

Memory Magazine | Lars Meijer studeert in NijmegenMemory Magazine | Lars Meijer studeert in NijmegenMemory Magazine | Lars Meijer studeert in NijmegenMemory Magazine | Lars Meijer studeert in Nijmegen

Lars Meijer

Lars Meijer
  • Leeftijd: 21 jaar
  • Studie: Politicologie
  • Gestudeerd aan: Radboud Universiteit Nijmegen

Sinds het begin van dit collegejaar is hij inwoner van Nijmegen. “Ik was opzoek naar een universiteit waar je politicologie kan studeren. Dit kan in Leiden, Amsterdam en Nijmegen. Van die drie steden leek Nijmegen mij de leukste stad om te studeren. Al snel bleek dat mijn vermoeden klopte. Ik voelde me, mede door mijn leuke huis- en studiegenoten, meteen thuis hier!”

Gemoedelijke sfeer

“Als ik Nijmegen in één woord zou moeten beschrijven dan is dat ‘gemoedelijk’. De mensen zijn hier altijd vriendelijk en ook tijdens uitgaan hangt er een relaxte sfeer. Verder is het echt te merken dat Nijmegen een studentenstad is, er lopen heel wat jonge mensen rond en overal staan fietsen.”

Veel te doen

“In Nijmegen zijn veel festiviteiten. Zo is er straattheater en het theater LUX waar je als student een kortingspas kan kopen. Ook heeft de universiteit ook nog wat activiteiten vanuit Cultuur op de Campus. Uiteraard zijn er in Nijmegen ook veel leuke kroegen en clubs. Voor studenten zijn de woensdag en donderdag de beste avonden om uit te gaan. In het weekend gaan heel veel studenten naar huis en is het dus een stuk rustiger in de stad. Maar voor de achterblijvers kan je op zaterdag ook prima stappen.”

Voorlopig nog niet weg

“Ik heb er zeker geen spijt van dat ik uiteindelijk voor Nijmegen heb gekozen. Ik vind het nog steeds heel leuk hier. De gemoedelijkheid in de stad en het uitgaan is hier zo leuk dat ik voorlopig niet weg wil!”

Places to be:

Eten & drinken

La Pasta

Voor de student een ideale eetgelegenheid. Voor €12,50 heb je op vertoon van je collegekaart een tweegangenmenu. De pasta is er heerlijk. Echt een aanrader!

Dyonisos

Is een grieks restaurant. Echt verrukelijk eten, wel iets duurder. Vooral de bladerdeeghapjes gevuld met spinazie en feta en het lamsvlees met tzaziki is geweldig.

Prikkels

De nieuwste en beste ijsstent van Nijmegen. Ambachtelijk ijs en voor degenen die niet van ijs houden, kan je ook nog genieten van zelfgemaakte soep of een lekkere kop koffie.

Borrelen & uitgaan

El Sombrero

Het leuke van deze club is dat er altijd goede DJ’s draaien.

Underground

Voor de liefhebbers van Dubstep is dit een geweldige tent. Je kan helemaal losgaan in deze kelder.

De Drie Gezusters

Dit is natuurlijk wel een redelijk bekende tent. Een grote tent met verschillende DJ’s. Ook leuk is de doorgang naar de Skihut. Waar inderdaad lekkere Après-skimuziek wordt gedraaid.

Shoppen

Broersstraat/Molenstraat.

Daar zijn de bekende winkelketens te vinden.

Oproep

Ben jij student of starter en lijkt het je leuk om voor de rubriek De Stad geïnterviewd te worden? Mail ons dan je gegevens via ons contactformulier