Leiden is de stad van Ifra

Editie: Mei 2014 | Tekst: | Fotografie: VVV Leiden

Ifra woont sinds een jaar in Leiden. Voor haar pre-master aan de universiteit Leiden, liet ze het Brabantse Eindhoven achter zich en verhuisde naar Leiden.

Memory Magazine | Leiden is de stad van IfraMemory Magazine | Leiden is de stad van IfraMemory Magazine | Leiden is de stad van IfraMemory Magazine | Leiden is de stad van Ifra

Ifra Goosens

Ifra Goosens
  • Leeftijd: 22
  • Studie: Klinische Neuropsychologie
  • Gestudeerd aan: Universiteit Leiden

“Als je ‘lid wordt’ is het geen probleem nieuwe vrienden te maken. Maar ook als je geen lid bent zoals ik, vermaak je je hier. Doordat ik hier ben gaan hockeyen bij THOR, had ik in één klap een grote groep vrienden: zestien nieuwe meiden waarmee ik leuke dingen doe. Met mijn kamer heb ik mazzel: de meeste mensen moeten zes tot twaalf keer hospiteren voor ze een kamer vinden en dan wonen ze meestal in grote studentenhuizen met vijftien man of meer. Ik had de vierde keer een kamer en woon in een studentenhuis met twee huisgenootjes, heel licht met super veel ramen. Met hen deel ik de badkamer en ‘de fusie’, zo noemen ze een woonkamer hier. Iedereen praat natuurlijk met die ‘R’, die neem je snel over: ik heb een Leidse ‘R’ en een Brabantse zachte ‘G’.”
Leiden is een mooie studentenstad: “Wanneer je hier door het centrum fietst, kom je duizenden ­fietsers tegen; het leeft. Maar dat is tegelijkertijd de reden dat ik hier later, als ik een man heb ofzo, niet zou willen wonen. Het is een mooie stad: als het een zonnige dag is in de binnenstad met de grachtjes en terrasjes, dan word je daar gewoon vrolijk van. Begin oktober wordt de bezetting tijdens de tachtigjarig oorlog herdacht: het Leidens Ontzet. Een typisch Leids evenement. Die dag heeft écht iedereen vrij en de hele stad staat dan op zijn kop. Overal zijn bandjes en dj’s en de sfeer is vergelijkbaar met Koninginnedag. Op de grachten liggen platen, dus je staat letterlijk op de grachten te dansen. Afgelopen jaar woonde ik hier pas net toen het feest losbarstte, en ik dacht: wauw.”
Hoewel in Leiden genoeg te doen is, is de stad ook een goede uitvalsbasis: “Ik zou graag een keer naar Corpus gaan. Een museum waar de mens is nagemaakt, dat lijkt me heel vet. Daarnaast ben je in twintig minuten met de bus in Katwijk. Toen het nog niet zo’n mooi weer was, ben ik een paar keer naar het strand gegaan om heerlijk uit te waaien.”

Places to be:

Eten & drinken

Ristorante Donatello’s

Vooral de gezondpizza’s zijn een aanrader.

Einstein

Leuke kroeg naast de winkelstraat.

Annie's

Bootterras op het water.

Borrelen & uitgaan

Open feesten

De manier om te feesten in Leiden.

Next

Leuk als je met een grote groep gaat.

Club Hifi

Studentendiscotheek waar heel Minerva heen gaat.

Oproep

Ben jij student of starter en lijkt het je leuk om voor de rubriek De Stad geïnterviewd te worden? Mail ons dan je gegevens via ons contactformulier