Jorien Esser over wonen in Parijs

Editie: Maart 2012 | Tekst:

"Ik zou wel gek zijn als ik dat niet doe", dat was wat Jorien Esser dacht toen ze de mogelijkheid kreeg om na haar studie in Parijs te blijven werken. Tijdens een stage bij de ambassade verloor ze haar hart aan de stad en inmiddels woont ze er al bijna drie jaar.

Jorien Esser

Jorien Esser
  • Leeftijd: 25 jaar
  • Studie: European Studies
  • Gestudeerd aan: Universiteit van Amsterdam
  • Werkzaam bij: Open2Europe als PR consultant

“Ik voel me hier goed”

“Ik voel me hier goed. Ik heb mijn Nederlandse fiets meegenomen en zo ga ik de hele stad door. Ik zou overigens iedereen die naar Parijs komt adviseren om op de fiets de stad te verkennen, zo ben je overal in een half uurtje. Van huis naar werk fiets ik langs de Sacré-Coeur. Hoe cliché ook, ik hou van de Parijse gevels en ben gek op de Eiffeltoren – al schaam ik me er enigszins voor dat te bekennen.”

“Fietsen door Parijs is geweldig”

“Fransen zijn soms wel lastige mensen, ze laten je merken dat je niet ‘van hier’ bent. In het begin had ik dan ook niet echt Fransen in mijn vriendenkring.” Parijs is wel een echte wereldstad met internationale allure. “Op mijn werk alleen al heb ik collega’s met 27 verschillende nationaliteiten. Maar zo langzaamaan begin ik steeds meer een Parisienne te worden. Zo verdwijnt de kleur langzaam uit mijn kledingkast.” Stijlvol, noemt Jorien de Franse kledingstijl. “Françaises kleden zich heel klassiek. Niet te veel kleur, goede tas erbij: klaar.” Terug naar Nederland zit er voorlopig niet in voor Jorien. “Ik woon hier echt met heel veel plezier!”

Places to be:

Eten & drinken

Le Marché des Enfants Rouge

Een overdekte markt waar je aan lange tafels kunt genieten van heerlijke verse producten.

10e en 11e arrondissement

Dit zijn de nieuwe hippe wijken van Parijs. Hier vind je veel leuke kleine cafés en barretjes.

Borrelen & uitgaan

Canal St. Martin

Dit kanaal ken je misschien uit de film Amélie. Hier borrelen met uitzicht over de bruggen is prachtig.

Rosa Bonneur

Een waanzinnig leuk café in Parc Buttes Chaumont, waar je 's avonds de leukste gesprekken hebt.

Shoppen

Le Marais

Deze wijk staat bekend om de vele boetiekjes. Vintage liefhebbers zijn hier aan het juiste adres.

Champs-Elyseés

Hier vind je de grote winkelketens, die ook op zondag open zijn. Hysterisch en daarom de moeite waard is het pas geopende Abercrombie & Fitch.

Oproep

Ben jij student of starter en lijkt het je leuk om voor de rubriek De Stad geïnterviewd te worden? Mail ons dan je gegevens via ons contactformulier