Erik Veenings woont in Haarlem

Editie: Mei 2013 | Tekst: | Fotografie: City Marketing Haarlem, Hans Guldemond

"Ik kom graag in Haarlem", vertelt Erik Veenings (20). "Ik studeer er (nog) niet, maar wat mij als Bouwkundestudent opvalt is dat het een mooie stad is in bouwkundig opzicht. Al die prachtige oude gebouwen met mooie gevels. Ik ga ook graag stappen of winkelen in Haarlem en ken veel mensen die er wonen."

Memory Magazine | Erik Veenings woont in HaarlemMemory Magazine | Erik Veenings woont in HaarlemMemory Magazine | Erik Veenings woont in HaarlemMemory Magazine | Erik Veenings woont in Haarlem

Erik Veenings

Erik Veenings
  • Leeftijd: 20 jaar
  • Studie: Bouwkunde
  • Gestudeerd aan: Nova College Beverwijk

“Ik ben laatstejaars Bouwkunde en loop nu stage. Volgend schooljaar wil ik doorstuderen aan Inholland, in Haarlem natuurlijk!” De student zou Haarlem niet hip willen noemen, en ook geen typische  studentenstad. “Nee, dat is niet zoals ik de stad zie. Veel Haarlemmers studeren ook niet in hun eigen stad. De stad zelf is best rustig, al heb je wel drukke gebieden, zoals het gebied rond de Grote Markt of de grote winkelstraten. Het valt mij op dat Haarlem de meeste dagen van het jaar een bepaalde rust over zich heen heeft.”

‘Je kunt goed stappen in Haarlem’

Festivalterrein

“Het jaarlijkse bloemencorso is ook typisch Haarlems”, gaat Erik verder. “En op de meeste feestdagen zoals bijvoorbeeld Koninginnedag en Bevrijdingsdag lijkt door de grote feesten de hele stad wel een festivalterrein. In de zomer is het altijd lekker  druk op de terrassen rond de Grote Markt of de Botermarkt.” Ook voor cultuur is Haarlem een prima plek: “Wie cultuur wil  snuiven kan naar de Amsterdamse Poort (de enige stadspoort die nog open is) ofbijvoorbeeld het Teylers Museum of het Frans Hals museum. Er is altijd wel wat te doen.”

Places to be:

Eten & drinken

Woodstone, Hortusplein

Lekker voor pizza

Bekijk de website van Woodstone, Hortusplein

De Jopenkerk, Gedempte Voldersgracht

Een voormalige kerk verbouwd tot bierbrouwerij waar je ook kunt eten. Tijdens het eten kun je het brouwproces zien.

Café de Linde, Botermarkt

Hamburgers, sprareribs, saté, schnitzel: altijd goed.

Bekijk de website van Café de Linde, Botermarkt

Borrelen & uitgaan

De Patronaat, Zijlsingel

Hier ga ik veel heen: ieder weekend 3 verschillende feesten

Bekijk de website van De Patronaat, Zijlsingel

Kroegen en clubs aan de Grote Markt

Er is voor iedereen de juiste club. De meeste zijn gratis toegankelijk, maar er wordt wel onderscheid gemaakt in leeftijd.

Club Storing, Houtplein

Eten, drinken en dansen

Bekijk de website van Club Storing, Houtplein

Shoppen

Je kunt goed shoppen in zowel de Barteljorisstraat, de Grote Houtstraat, de Kleine Houtstraat en de Zijlstraat.

Oproep

Ben jij student of starter en lijkt het je leuk om voor de rubriek De Stad geïnterviewd te worden? Mail ons dan je gegevens via ons contactformulier