De Stad

In de rubriek De Stad vertellen studenten en starters over de stad waarin zij wonen. Zij tippen je over de 'Places to be' wat betreft eten en drinken, uitgaan en shoppen. Welke (studenten)stad past het best bij jou?

Leiden is de stad van Ifra

Editie: Mei 2014 | Tekst: Saskia 't Lam

Ifra woont sinds een jaar in Leiden. Voor haar pre-master aan de universiteit Leiden, liet ze het Brabantse Eindhoven achter zich en verhuisde naar Leiden.

Pim Meeuwis over zijn stad Tilburg

Editie: Maart 2014 | Tekst: Saskia 't Lam

Pim: "De Tilburgse kermis en Schrobbelèr zijn voor mij typisch Tilburgs. Schrobbelèr hoor je met carnaval te drinken. Carnavalsmuziek vind ik verschrikkelijk, maar toch ben ik er elk jaar weer bij. Ook als ik me voorneem om carnaval over te slaan.”

Lars Meijer studeert in Nijmegen

Editie: Januari-Februari 2014 | Tekst: Merel Broere

Mijn eerste indruk van Nijmegen was dat het een gezellige stad is, ook gezien de oude binnenstad. Door het vele groen en de heuvelachtige omgeving, krijg ik er ook altijd een beetje een buitenlands gevoel bij", vertelt Lars Meijer (21).

Erik Veenings

Erik Veenings woont in Haarlem

Editie: Mei 2013 | Tekst: Sandra Veltmaat-Herklots

"Ik kom graag in Haarlem", vertelt Erik Veenings (20). "Ik studeer er (nog) niet, maar wat mij als Bouwkundestudent opvalt is dat het een mooie stad is in bouwkundig opzicht. Al die prachtige oude gebouwen met mooie gevels. Ik ga ook graag stappen of winkelen in Haarlem en ken veel mensen die er wonen."

Thijs Bosselaar

Thijs Bosselaar over wonen in Utrecht

Editie: Januari-Februari 2013 | Tekst: Sandra Veltmaat-Herklots

"Ik woon nu vier jaar in Utrecht en het bevalt me hier erg goed", vertelt Thijs Bosselaar. Thijs rondde in 2011 zijn studie Liberal Arts & Sciences af en is zich nu aan het oriënteren op een master. In de tussentijd werkt hij in de bediening bij Parkcafé Buiten in Utrecht en werkt hij als consultant bij De Kleine Consultant, een studentenconsultancybureau.