Werken bij het CBS

Editie: November-December 2014 | Tekst: | Fotografie: Christiaan Krouwels

Met eerdere werkgevers had Farley Ishaak het idee niet de juiste match gevonden te hebben. Pas toen hij ging nadenken over wat hij daadwerkelijk zocht in een werkgever wist hij precies waar hij wilde werken: het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Farley Ishak

Farley Ishak
  • Leeftijd: 30 jaar
  • Studie: Bestuurskunde
  • Opleidingsinstituut: Erasmus Universiteit Rotterdam
  • Functie: Statistisch onderzoeker
  • Bedrijf: CBS

Tip voor de starter

‘Om een organisatie te vinden waar je goed past, moet je naar je eigen gevoel luisteren. Welke vaardigheden heb je, maar kijk ook goed naar wat je beweegt. Daarnaast is een goede combinatie tussen werk en privé niet onbelangrijk.’

Maak kennis met het CBS

Het CBS is aanwezig tijdens De Nederlandse Carrièredagen. Breng een bezoek aan de workshop die door het CBS georganiseerd wordt.

CBS-groot

Het is niet zijn eerste baan, maar wel zijn eerste baan waar hij zich helemaal op zijn plek voelt. Farley Ishaak werkt sinds april 2013 als statistisch onderzoeker bij het CBS. “Het ging allemaal veel sneller dan gedacht”, vertelt hij. Kort na zijn sollicitatie werd hij uitgenodigd voor een gesprek met de algemene wervingscommissie van het CBS en niet veel later werd hij aangenomen voor de functie waarop hij gesolliciteerd had. “Door eens goed na te denken over de vraag ‘wat past bij mij?’ kreeg ik sterk het gevoel dat het CBS een goede match voor mij zou zijn. Met cijfers heb ik altijd al iets gehad en ik kan goed met databases omgaan. Mede door mijn studie bestuurskunde weet ik ook veel van de overheid en daar heb ik duidelijk affiniteit mee. Als vader van twee kleine kinderen wilde ik daarbij een baan, die goed te combineren viel met mijn privéleven. Die aspecten kwamen bij het CBS allemaal samen.”

‘Ik wist het: het CBS en ik passen bij elkaar’

Prijsindexen

Als statistisch onderzoeker kwam Farley te werken bij het team producentenprijzen en goederenproductie. “In het begin werd ik vooral ingezet op het OOH project, dat staat voor Owner Occupied Housing. Binnen dat Europese project werkte ik in eerste instantie aan de ontwikkeling van een prijsindex, waarbij de kosten van huizenbezitters worden gemeten. Maar al snel kwamen er meer klussen bij.” Zo houdt Farley zich al een tijd bezig met de ontwikkeling van een prijsindex voor commercieel vastgoed. “Wereldwijd zijn prijsstatistieken over kantoren en winkelpanden vrij schaars, maar daar is wel behoefte aan. Het leuke aan dit project is dat het heel veelzijdig is”, vertelt Farley. “Omdat je te maken hebt met de ontwikkeling van iets nieuws, heb ik eerst een haalbaarheidsstudie uitgevoerd. De wijze waarop verkopen binnen deze sector geregistreerd worden en het feit dat commerciële panden vaak in bundels worden verkocht, maakt het moeilijk om een nauwkeurige methode te ontwikkelen. Dat vraagt dus om een bepaalde mate van creativiteit. Om al die data te verzamelen heb ik veel te maken gehad met externe contacten en heb ik meerdere presentaties mogen geven over mijn bevindingen. Niet alleen in Nederland, maar ook in Rome en Frankfurt heb ik mijn verhaal gehouden. Erg leuk om direct een bijdrage te kunnen leveren aan kennisdeling met andere landen.”

Bedrijfscultuur

Binnenkort zal Farley een nieuwe functie gaan bekleden binnen het CBS. Hij zal als productieleider aan de slag gaan. Een meer coördinerende functie met meer verantwoordelijkheid en waarbij het aansturen van een team tot zijn taken zal behoren. Voor deze volgende stap werd hij door zijn manager benaderd. “Dat is kenmerkend voor de bedrijfscultuur hier”, vertelt Farley. “Je krijgt kansen om door te groeien en afwisseling in je werk te houden. Interne doorstroom wordt bij het CBS erg gestimuleerd. Dat zorgt ervoor dat kennis beter gewaarborgd blijft binnen de organisatie.” Ook wat betreft werknemers is er een goede mix. “Bij het CBS werkt een grote groep ervaren professionals. Daarnaast zijn er de afgelopen jaren veel jongeren aangetrokken. Ook kom je mensen tegen met hele uiteenlopende studieachtergronden en opleidingniveaus. Die mix maakt het leuk.” De sfeer omschrijft Farley als informeel. “Daar ben ik echt blij om. Je voelt je vrij om alles tegen elkaar te zeggen. Ook ben je vrij om te bepalen of je deelneemt aan bedrijfsuitjes. Borrels en leuke activiteiten worden regelmatig georganiseerd, maar de druk om daar verplicht aan deel te nemen bestaat niet.”

Werkgever for life?

Wanneer Farley naar zijn toekomst gevraagd wordt, geeft hij aan dat hij uit het verleden heeft geleerd dat niets voor eeuwig duurt. “Verandering van werk is niet alleen nuttig voor je eigen ontwikkeling, maar is ook iets dat het leuk en uitdagend houdt ”, vertelt Farley. Het weerhoudt hem er niet van te denken dat hij zichzelf een langere periode bij het CBS ziet werken. Farley: “Het CBS is een plek waar ik oprecht heel graag wilde werken. Tot op de dag van vandaag voelt dat nog steeds zo. Ik zie nog volop mogelijkheden binnen het CBS en mocht ik de kans krijgen om zo nu en dan van rol te wisselen, dan zie ik mijzelf hier wel een langere tijd werken. Ooit zou ik dan ambiëren om te werken aan de sociale statistieken, maar voorlopig zit ik helemaal op mijn plek bij de economische statistieken.”