Vrouw & Carrière 2013

Ben jij ambitieus, hoogopgeleid, vrouw én gedreven genoeg voor een geweldige carrière? Kom dan op vrijdag 29 en zaterdag 30 november naar de Amsterdam RAI. Hier vindt parallel aan De Nederlandse Carrièredagen de carrièrebeurs Vrouw & Carrière plaats. Gebruik je vrouwelijk talent om op een informele manier in contact te komen met interessante werkgevers op de beursvloer of laat je inspireren door topvrouwen in een van de vele workshops.

Workshops

Er zijn verschillende workshops die speciaal gericht zijn op ambitieuze vrouwen. Met een geldig entreebewijs kun je gratis deelnemen aan al deze workshops. Hieronder vind je een greep uit het totale workshopaanbod:

De eerste indruk doet ertoe!

Iedere vrouw heeft een unieke uitstraling, maar hoe maak je daar maximaal gebruik van? Hoe kun je met kleuren of accessoires spelen om je eerste indruk aan te passen aan het effect dat je wilt bereiken? Afhankelijk van de situatie kun je je op die manier formeel, semiformeel of toegankelijk neerzetten. In deze workshop willen we laten zien dat je kunt ‘spelen’ met je uitstraling en je met minimale middelen maximaal resultaat kunt behalen. Lees meer »

‘Een echte dame zegt NEE!’

Ook wel eens moeite met het uiten van je mening of met ‘nee’ zeggen op een vraag van je collega? Bij deze workshop draait alles om assertief optreden, wat wil zeggen dat je op een prettige wijze voor jezelf kunt opkomen en zelfbewuster optreedt met respect voor de ander. In deze workshop krijg je verschillende technieken aangereikt om met behulp van positieve beïnvloeding ‘je mannetje’ te staan in de harde en snelle zakenwereld. Hoe maak je jezelf zichtbaar en ontlok je positieve reacties? Ook besteden we aandacht aan assertief optreden. Hoe kom je op een prettige wijze voor jezelf op, en met respect voor de ander? Leer verschillende manieren om ‘nee’ te zeggen en doe er je voordeel mee. Lees meer »

Vrouw aan het stuur

Je werkt hard werkt aan een succesvolle carrière, maar wat is de beste weg om dit te bewerkstelligen? Volg je een uitgestippelde planning of ga je af op intuïtie? Hoe kunnen belangrijke keuzes het beste worden gemaakt? Hoe houd je de juiste balans tussen werk en privé? In deze bijeenkomst vertellen drie ambitieuze en zeer succesvolle topvrouwen hoe zij zo snel aan het roer zijn gekomen en geven zij tips hoe jij het hoogtepunt in jouw carrière kunt bereikten. Lees meer »

Strategisch opereren, hoe doe je dat?

Met het opklimmen in een organisatie wordt het strategisch spel steeds belangrijker. Veel vrouwen hebben niet geleerd dat spel te spelen en hebben er zelfs een afkeer van. In deze workshop wordt ingegaan op het belang van het strategische spel en hoe je je dat eigen kunt maken. En hoe je er zelfs plezier aan kunt beleven. Lees meer »

(Opnieuw) op eigen benen

Een op de drie huwelijken houdt geen stand. En wat nu als jouw huwelijk strand nadat je een aantal jaren niet gewerkt hebt? Dan moet je weer aan het werk. En hoe kom je aan een baan? Hoe ga je om met dat gat op je cv? Welke werkgever zit op jou te wachten, zeker in deze tijd? In deze workshop gaan we in op een aantal van deze vragen en krijg je handvatten om effectief op zoek te gaan naar een baan. Deze workshop is speciaal bedoeld voor herintreedsters (ook als ze niet gescheiden zijn). Lees meer »

Entree

Vrouw & Carrière wordt parallel georganiseerd aan De Nederlandse Carrièredagen. Entreebewijzen zijn gratis te verkrijgen via voorregistratie op www.vrouwencarriere.nl.

Vrouwenweetjes

 • Vrouw & Salaris

  Jonge vrouwen vinden een hoogbetaalde baan belangrijker dan jonge mannen. Uit Amerikaans onderzoek van het Pew Research Center blijkt dat voor 66 procent van de vrouwen tussen de 18 en 34 jaar een hoog salaris en een succesvolle carrière één van de belangrijkste dingen – zelfs hét belangrijkste – is in hun leven. Tegen 59 procent van de mannen in die leeftijdsgroep. Bron: Ceo me

 • Vrouw & Stijl

  Kleren maken de vrouw, dat geldt zeker ook op de werkvloer. Wat je aantrekt is natuurlijk deels bepaald door de branch waarin je actief bent. Toch zijn er een paar stijlregels die alle vrouwen in hun achterhoofd moeten houden als je professioneel, vrouwelijk en perfectie wilt uitstralen:

  1. Draag alleen kleding met een perfecte pasvorm. Je ‘werkkleding’ moet je als gegoten zitten.

  2. Ga voor kwalitatief goede stoffen en vermijd synthetische stoffen.

  Zorg voor een goed verzorgd uiterlijk. Voor je kleding betekent dit geen vlekken, geen gekreukte kleding, geen ladders in je pantykousen, geen ontbrekende knopen of ongewassen kleding.

  Bezoek ook de workshop De eerste indruk doet ertoe!

 • Vrouw & Mening

  Ga in gesprek met Alliander. Tijdens Vrouw & Carrière nodigt Alliander beursbezoekers uit om met hen in discussie te gaan over een actueel onderwerp dat zich afspeelt op de werkvloer. Wie er aan dit rondetafelgesprek actief mag deelnemen wordt bepaald door middel van een voorselectie. Op de website van Vrouw & Carrière vind je meer informatie over deze Rondetafeldiscussie en de deelnameselectie.