Pure Talent maakt netwerken leuk

Editie: Maart 2013 | Tekst: | Fotografie: Maurice Thijssen

Netwerken door de kunst van het gunnen’ is de workshop die opleidings- en trainingsbureau Pure Talent organiseert voor de studenten op De Nationale Carrièrebeurs op 15 & 16 maart 2013. Trainer Wietske van der Klein over positieve beinvloeding bij het netwerken.

Wietske van der Klein - Pure Talent

“Netwerken is leuk!” dat wordt niet door iedereen zo gezien?

Wietske van der Klein: “De kracht van netwerken zit juist in iets voor een ander doen en dat wordt vaak vergeten. Bij netwerken draait het niet om jezelf te promoten, maar om de ander te promoten. Hoe je dat kan doen, maken we inzichtelijk tijdens deze workshop.”

De ander promoten?

“Ja, de kracht zit in wederkerigheid, als jij iets voor een ander kan doen creëer je een wederkerigheid. En dat roept weer een gunst op. Mensen voelen zich namelijk schuldig als ze iets krijgen. Men wil graag iets terug doen als bedankje.”

Heeft de ‘Kunst van het gunnen’ daar ook mee te maken?

Wietske: “Dat klopt. Veel mensen hebben moeite om positieve beïnvloeding te gebruiken om hun doel te bereiken. Bij bijna elke interactie tussen mensen speelt gunnen een rol. Je krijgt nou eenmaal niet alleen iets omdat je het verdient, maar ook omdat het je gegund wordt. Mannen zijn zich daar meer bewust van en spelen er gemakkelijker op in dan vrouwen.”

Brengt de workshop netwerken door de gunfactor daar verandering in?

Wietske: “In de workshop kom je meer te weten over de belangrijkste beïnvloedingswapens en bekijken we een aantal manieren waarmee je op een prettige en eerlijke manier je gunfactor kunt verhogen. Het gaat erom dat je het spel begrijpt. Soms zit het verschil al in het geven van een oprecht gemeend complimentje.”

Richt Pure Talent zich met haar trainingen speciaal op studenten?

Pure Talent maakt netwerken leuk

Wietske: “Pure Talent Opleiding & Training richt zich op de gehele zakelijke markt. Op De Nationale Carrièrebeurs kun je kennismaken met een van de workshops van Pure Talent. We verzorgen bijvoorbeeld ook veel trainingen voor persoonlijke leervragen, waar je als starters in het bedrijfsleven mee te maken krijgt. Het is heel mooi om te zien hoe starters zich ontwikkelen naar managementfuncties met onze trainingen. Momenteel hebben we voor starters een gereduceerd tarief; als je samen met een collega/kennis inschrijft voor onze trainingen betaal je maar voor één deelnemer! Het is tenslotte leuker om samen te leren. Ook onderwerpen als persoonlijke effectiviteit, assertiviteit en timemanagement komen aan bod bij onze open inschrijvingen. Allemaal zaken waar je tegenaan loopt, zeker aan de start van je carrière. Leg daarom nu al een stevige basis waar je tijdens je hele loopbaan op kunt terugvallen!”