Cindy van Cin in Carrière….

Editie: Maart 2015 | Tekst:

“Ja, dat ben ik! In de afgelopen 6 jaar heb ik vanuit verschillende werkervaringen eigenlijk alle kanten van solliciteren, recruiten, selecteren en de juiste kandidaten vinden gezien. En wat me echt opviel, was dat bijna niemand solliciteren leuk vindt en hier ook geen goede begeleiding in krijgt.

Cindy Stechweij

Cindy Stechweij
  • Studie: Policy, Communication & Organization en Hoge Hotelschool
  • Functie: eigenaresse van Cin in Carrière

Solliciteren is een specialisme op zich, waarbij je heel goed moet weten hoe je jezelf het beste kan presenteren en verkopen en hoe je hier energie kan uithalen, in plaats van dat het energie kost. Het gaat niet alleen om het schrijven van een sterk CV en een goede motivatie, het gaat verder dan dat. En dus ben ik het afgelopen jaar mensen gaan coachen om hun Sollicitatie Happiness te vinden.”

Sollicitatie Happiness?

“Ja! Solliciteren is leuk en iedereen kan hier zijn of haar sterke punten ontdekken én ontwikkelen. Je leert jezelf kennen, je leert verschillende bedrijven kennen en hierdoor leer je ook weer eerder wat je wel of juist niet wilt. Zelfs in deze tijden is het enorm belangrijk om ergens voor te gaan waar je hart ligt, in plaats van pakken wat je pakken kan. En dat kan ook echt, maar dan moet je wel weten hoe je het voor jezelf leuk maakt, want dan krijg je er energie van, straal je dit uit en zul je ook eerder je hart kunnen volgen binnen carrière beslissingen. En dan ervaar je Sollicitatie Happiness!”

Vanuit welke gedachte heb je dit opgezet?

“If you want something you’ve never had, then you’ve got to do something you’ve never done. Dit is namelijk wat ik zie bij zoveel mensen tijdens het solliciteren. Ze willen verandering zien en verwachten dat dit ook gebeurt zonder zelf iets te veranderen. Zo werkt het niet, je moet jezelf willen ontwikkelen, ook of eigenlijk juist, binnen het solliciteren.”

En hoe help jij deze mensen dan?

“Ik heb de online cursus Sollicitatie Happiness ontwikkeld, waarbij interactie met mij én de andere Happiness Members centraal staat. Deze cursus is erop gericht dat je je eigen krachten leert benutten. Ik leer je vanuit een zeven stappenplan hoe je kunt solliciteren, van de voorbereiding, tot het schrijven van een motivatie, hoe je aan de telefoon overkomt, tot aan de gesprekken. Het belangrijkste hier is dat je zelf leert te doen én het waarom te begrijpen, want dan komt het echt vanuit jezelf. Ik schrijf dus geen brieven en CV’s voor anderen, ik leer je hoe je dit zelf kunt doen. En hierin sta je niet alleen, want je kunt je ervaringen, successen en vragen delen met de andere members.”

En ervaren deze members al Sollicitatie Happiness?

“Ja! Superleuk! Eigenlijk al direct, omdat je direct al zoveel energie en inspiratie krijgt vanuit de cursus en vanuit de interactie met de andere members. Successen worden ook gedeeld en laatst vertelde één van de members: ‘Zelf mijn nieuwe CV en motivatie geschreven aan de hand van de tips en voorbeelden van Cindy en ik ben direct uitgenodigd op gesprek!’. Dat is natuurlijk super leuk om te zien en geeft mij ook weer energie om mezelf én de andere members te blijven ontwikkelen. Ik geloof namelijk in Carrière Happiness, dat je droombaan bestaat en dat je deze vanuit je eigen krachten kunt vinden en vormgeven. En dat begint bij Sollicitatie Happiness!