Begint jouw carrière bij een gemeente? Ontmoet ze op De Nationale Carrièrebeurs!

Editie: Beurscatalogus 2016 | Tekst: | Fotografie: IStock

Heb jij altijd al gedroomd van een carrière bij de overheid? Denk dan ook eens aan een baan bij de een gemeente! Dit jaar kun je op het Gemeenteplein op De Nationale Carrièrebeurs in contact gekomen met de gemeente Haaglanden, Stichtse Vecht, Haarlemmermeer, Vlaardingen, Leiden en Alphen aan de Rijn.

Monica Olsthoorn

Monica Olsthoorn
  • Leeftijd: 23
  • Studie: HBO-opleiding Human Resource Management aan de Hogeschool Rotterdam. Pre-master Sociologie afgerond en daarna de master Sociologie (specialisatie Arbeid, Organisatie en Management) aan de Erasmus Universiteit.
  • Functie: Trainee HRM Gemeente Pijnacker-Nootdorp
  • Tip: ‘Houd je eigen ontwikkeling in de gaten, dat is tijdens een Traineeship heel belangrijk!’

Laura van 't Loo

Laura van
  • Leeftijd: 23
  • Studie: Bachelor Sociologie en master Arbeid, Organisatie en Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
  • Tip: ‘Heb lef: durf maar gewoon te doen en tegen te spreken, dan leer je het meeste!’

Deze gemeenten zijn constant op zoek naar jong talent om onder andere de vergrijzing wat weerstand te bieden en ambitieuze starters de mogelijkheid te geven om via een Traineeship of functie het gemeentewezen te leren kennen. Werken bij een gemeente vraagt namelijk meer van je dan alleen een goed luisterend oor. Juist competenties als leiderschap, sociabiliteit en zelfvertrouwen zijn relevant en tegelijkertijd wordt je talent echt op de proef gesteld. Zo lees je in het interview (hiernaast) met Monica en Laura – beiden werkzaam als Trainee bij de gemeente Haaglanden – dat werken bij de gemeente niet alleen uitdagend is maar ook nog eens heel goed is voor je persoonlijke ontwikkeling.

Benieuwd waar je het gemeenteplein kunt vinden op De Nationale Carrièrebeurs? Check dan de plattegrond van de beurs!

Werken in de Haaglanden

Werken bij een gemeente
Monica Olsthoorn(23) is na haar studie als trainee HRM bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp aan de slag gegaan. ‘Het is echt heel gaaf, je komt als trainee binnen maar je krijgt direct veel verantwoordelijkheden.’

Hoe ben je terecht gekomen bij Gemeente Pijnacker-Nootdorp?
“Al tijdens mijn afstuderen ben ik op zoek gegaan naar vacatures. Zo kwam ik de vacature voor een Traineeship bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp tegen. Dat sprak mij direct aan, en tijdens het gesprek had ik direct een klik.”

Wat zijn je werkzaamheden?
“Sinds september vorig jaar ben ik Trainee HRM. Mijn werkzaamheden zijn diversen je krijgt als trainee best grote verantwoordelijkheden. Daar leer ik heel veel van, je bent ook meer jezelf als je zelf verantwoordelijk bent. Daarnaast heb je ook een echt doel voor ogen: je komt in contact met mensen om ze te helpen meer plezier te krijgen in hun werk. Als trainee krijg je ook de mogelijkheid om adviesopdrachten uit te voeren bij andere gemeenten. Zo kom je in gesprek met andere trainees en kun je een groot netwerk opbouwen. (ligt nu alweer heel lang stil)Samen met de trainees volg je ook een opleidingsprogramma waarin leiderschaps- en managementvaardigheden centraal staan en ik heb hiernaast nog een vrij te besteden opleidingsbudget ter beschikking.”

Hoe bevalt het werk?
“Het is echt heel gaaf, je komt als trainee binnen maar je krijgt direct veel verantwoordelijkheden. Daarnaast is de flexibele en informele sfeer heel prettig om in te werken: de deuren staan altijd open. De begeleiding vanuit de gemeente is ook heel goed. (Dit is in principe zo, maar pakte bij mij in de praktijk wat anders uit). Ik heb zelf invloed op mijn takenpakket en ontwikkel mij hierdoor snel in de gewenste richting.”
Ontmoet Monica 16 april op De Nationale Carrièrebeurs!

Laura van ’t Loo (23) is na haar studie in Rotterdam als Trainee bij de gemeente Rijswijk aan de slag gegaan. “Als trainee heb je overal een ingang, alles is mogelijk”

Hoe ben je bij de gemeente terecht gekomen?
“Ik wilde altijd in publieke sector werken. Na mijn studie ben ik op zoek gegaan naar een functie bij de Gemeente Rijswijk of Den Haag. Ik had nog geen relevante werkervaring en dus sprak een Traineeship mij erg aan. Na de selectiedag en een talentanalyse ben ik samen met nog 9 andere kandidaten aangenomen. Inmiddels ben ik ruim een half jaar aan het werk!”

Wat zijn je werkzaamheden?
“Als Trainee bij de gemeente Rijswijk krijg je elk half jaar twee individuele opdrachten. Ze willen echt gebruik maken van je frisse blik en dus is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk op pad gaat om te zien hoe andere gemeenten in elkaar zitten. Zo focus ik mij nu bijvoorbeeld op het vergadermodel van de gemeenteraad. Ik onderzoek op welke vlakken het fout gaat en we verbeteringen kunnen doorvoeren.”

Hoe bevalt het werken bij de gemeente?

“Als Trainee heb je overal een ingang: je kunt iedereen spreken, van wethouders tot de burgemeester. Alles is mogelijk. Daarnaast is werken bij een gemeente is uitdagend. Op het gebied van duurzaamheid bijvoorbeeld, daaraan werken niet alleen mensen die verstand hebben van energie maar ook goede projectleiders en communicatie professionals. Er wordt echt gekeken hoe talent binnen de organisatie bij elkaar gezet kan worden. Één keer per maand komen de Trainees bij elkaar via bureau Blink. Zij hebben het traineeplan opgezet en faciliteren trainingen op het gebied van persoonlijk leiderschap. Talent staat daarbij centraal: plannen, organiseren en projectmatig werken zijn heel belangrijk. Als je weet waar je goed in bent kun je daar altijd op terugvallen.”

Hoe zie je de toekomst?
“Ik zou graag binnen een gemeente of ministerie verder willen gaan en mijn ontwikkelen. Bij de gemeente Rijswijk vinden ze het ook erg belangrijk dat je alles ontdekt en je persoonlijk kan ontwikkelen.”
Ontmoet Laura 15 april op De Nationale Carrièrebeurs!