Meegroeien met Abercrombie & Fitch

Editie: Maart 2015 | Tekst: | Fotografie: Pieterjan Van Biesen

Hoewel hij officieel in België is gestationeerd is Pieterjan Van Biesen, International Recruiter bij Abercrombie & Fitch, vaak in Nederland aan het werk. De internationale modeketen is namelijk flink aan het groeien en ook in Nederland zijn er ambitieuze professionals nodig die hun bijdrage willen leveren.

pieterjan-van-biesen

Daarom is Pieterjan op zoek naar studenten, starters en professionals die affiniteit hebben met het merk en niet bang zijn voor een beetje uitdaging. Iedereen bij Abercrombie & Fitch start met het Manager-In-Training programma. Ook Pieter is drie jaar geleden met dit programma begonnen. In tien weken werd hij klaargestoomd voor een managementrol binnen het bedrijf. Hij startte als Assistant-Manager van de flagship-store in Brussel en kreeg gelijk leiding over tweehonderd man. De filosofie achter het Manager-In-Training programma is dat iedereen die bij Abercrombie & Fitch werkt weet hoe het is om een winkel van zo’n grote international te managen. “Tijdens mijn training maakte ik kennis met diverse vakgebieden zoals recruiting, human resources, store operations, stockroom systems en visual merchandising,” vertelt Pieterjan. “Wekelijks werkte ik aan opdrachten waarop ik feedback kreeg van senior managers. Zo werd ik in ‘no time’ klaargestoomd voor mijn functie als Assistant-Manager. Wanneer je ambitie hebt en toont kun je jezelf goed ontwikkelen binnen Abercrombie & Fitch. Nog geen jaar na mijn eerste functie promoveerde ik tot Manager en inmiddels ben ik International Recruiter. Ik ben verantwoordelijk voor België, Nederland, Zweden, Denemarken en Frankrijk.”

Van Amsterdam tot Dubai

Daarnaast ondersteunt Pieterjan de expansie naar het Midden-Oosten die momenteel in volle gang is. “ Binnen korte tijd heb ik al veel van de wereld mogen zien dankzij mijn werk. Voor onze openingen in Abu Dhabi, Dubai en Koeweit organiseerde ik de castings en heb ik de herlocatie van onze medewerkers geregeld.” Wanneer je aangeeft dat het je interessant lijkt om in het buitenland te werken zou je ook al tijdens het trainingsprogramma in andere landen binnen Europa aan de slag kunnen. “Ik heb al veel Nederlanders op De Carrière Jaarbeurs gerekruteerd en vervolgens zien vertrekken naar Hamburg, Stockholm of Parijs. Meestal zijn dit jonge mensen die net hun studie hebben afgerond en op zoek zijn naar hun eerste baan.”

Mogelijkheden

Abercrombie & Fitch is van oorsprong een Amerikaanse modeketen, waar bijvoorbeeld ook het merk Hollister onderdeel van is. Het bedrijf is nog jong op de Europese markt; 2007 opende de eerste winkel in Londen en in 2012 in Nederland. Daarom vervullen nog veel expats de managers- en directierollen. Deze functies moeten uiteindelijk worden overgenomen door locale medewerkers. Dat is voor een groot deel al gebeurd, maar er liggen nog genoeg kansen voor aanstormend talent. Zo bevindt zich in Rotterdam het distributiecentrum waar nog mensen voor functies binnen de logistiek nodig zijn. Verder zijn er Hollister winkels in Rotterdam en Utrecht en vind je een Abercrombie & Fitch in Amsterdam waar je aan de slag zou kunnen. Pieterjan is op zoek naar mensen die over natuurlijk leiderschap beschikken, collegiaal zijn, kunnen motiveren en inspireren en de waarden van Abercrombie & Fitch begrijpen en onderstrepen. De studierichting is daarbij ondergeschikt, zolang je de juiste kwaliteiten hebt en een bachelor-diploma.

Carrièremogelijkheden

  • Nieuwsgierig geworden naar jouw carrièremogelijkheden bij Abercrombie & Fitch? Kijk op www.anfcareers.com