OYA: zelfverzekerd aan de bak

Editie: Januari-Februari 2015 | Tekst: | Fotografie: OYA

De bedenkers van Oya schreven hun eerste bedrijfsplan op de achterkant van een bierviltje tijdens de jaarwisseling in Madrid. Dat was het begin van een online platform met begeleiding als uitgangspunt in een continu veranderende arbeidsmarkt.

De uiteindelijke OYA tool biedt:

• Meer dan 1.800 verschillende oefenopgaven
• Een individueel trainingsadvies
• Tips & Tricks ter verbetering van jouw vaardigheden
• Informatie over de verschillende assessment onderdelen
• Een trainings-programma waarin jouw voortgang zichtbaar is

OYA betekent: Optimize Your Assessment. Het is een afkorting en tevens een uitroep die wordt gebuikt bij een leermoment: oh ja, nu begrijp ik het! Het platform is een initiatief van psychologen, loopbaancoaches en onderwijskundigen. Via ieders eigen werkzaamheden en expertise kwam naar voren dat er behoefte is aan het online oefenen van assessments tijdens de oriëntatie op de arbeidsmarkt. Het betreft alle onderdelen van een assessment en specifiek het oefenen van intelligentietests.

Uitwerking

Op de achterkant van het bierviltje werden de contouren van een online assessment trainingstool geschetst. Later, in Nederland, werden de tekeningen en steekwoorden nader uitgewerkt tot een concreet idee met onderbouwing en een stappenplan. Eén van de eerste stappen was het vinden van IT- specialisten die het nut zagen van de online tool en bereid waren tijd en energie te steken in de ontwikkeling daarvan. Dankzij een goed voorbereide pitch kregen de bedenkers van OYA een erg innovatieve en ondernemende IT- partner aan boord. Alle specialisten waren nu aanwezig, zodat ze konden starten met de ontwikkeling van de tool. De meest gemaakte fout bij solliciteren en het doen van assessments is onderschatting en slechte voorbereiding. De online tool en de groepstrainingen zijn daarom bedoeld voor iedereen die zijn of haar assessment serieus neemt, grondig wil voorbereiden en niks aan het toeval wil overlaten.

‘Kennis van het proces en de selectie-instrumenten zorgt voor meer zelfvertrouwen en meer kans op een assessment waar je jezelf optimaal kan laten zien’

Op de goede weg

Nu, drie jaar later, is OYA in de testfase aanbeland. Dit betekent dat er een solide basisplatform is gebouwd waar gebruikers doorheen kunnen navigeren. Er kan gebruik worden gemaakt van alle informatie die de tool te bieden heeft. Wel verwacht OYA daarvoor in ruil feedback waarmee ze de tool kunnen optimaliseren. Er is nog veel te doen, maar de reacties tot nu toe bevestigen dat het platform op de goede weg is. Je kunt als buitenstaander meewerken aan de ontwikkeling van de tool. Zo wordt OYA langzaam maar zeker het platform waar iedereen zijn assessment kan voorbereiden. Daarbij biedt het platform meer dan alleen het oefenen van opgaven. Het verklaart onderliggende concepten, zodat je weet hoe je een assessment moet aanpakken. Door de pre-scan krijgt iedereen een individueel trainingsprogramma.

Zelfvertrouwen

Naast de online tool verzorgen de bedenkers van OYA ook assessment-trainingen voor kleine groepen. In deze trainingen word je door ervaren assessment-psychologen klaargestoomd voor het assessment. Opgaven worden geoefend, rekenregels worden uitgelegd en er wordt aandacht besteed aan alle andere onderdelen van het assessment. Daarnaast krijg je inzicht in het gehele selectieproces, van het schrijven van een sollicitatiebrief tot het houden van je arbeidsvoorwaardengesprek. Kennis van het proces en de selectie- instrumenten zorgt voor meer zelfvertrouwen en meer kans op een assessment waar je jezelf optimaal kan laten zien. Zo krijg je hopelijk de baan waar je op solliciteert.

Het verschil

Maar wat maakt OYA nu zo bijzonder ten opzichte van andere partijen die coaching bieden bij de oriëntatie op de arbeidsmarkt? Het verschil zit ‘m ten eerste in het niveau. Er vindt bij OYA zonder voorbehoud eerlijke en echte kennisoverdracht plaats. Voor het evenwicht op de arbeidsmarkt is het belangrijk dat sollicitanten leren omgaan met hoogopgeleide HR-professionals. De missie van OYA is gericht op het tot stand brengen van gelijkwaardige relaties tussen selecteurs en kandidaten. Ten tweede biedt het platform het gehele pakket. Niet slechts één onderdeel van het assessment, maar alle onderdelen komen aan bod. Ten derde wordt het platform in co-creatie met gebruikers ontwikkeld. Onlangs heeft OYA bijvoorbeeld gebruikers gevraagd welke functies ze wel of juist niet waardevol vonden. De gebruiker is hierin bepalend. Bij iedere vernieuwde versie worden nieuwe functies toegevoegd. Tot slot geeft OYA workshops op universiteiten, hogescholen en studentenorganisaties. Het bedrijf creëert hiermee awareness en benadrukt het belang van oefenen. Met een workshop van een uur boek je al aanzienlijke progressie waarmee je valkuilen voorkomt.

Nieuwsgierig geworden naar OYA?

  • Vraag een testaccount aan en help bij de verdere ontwikkeling door het geven van feedback. Blijf daarnaast op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief. Of volg OYA op LinkedIn en Facebook.