Business courses van New York tot Hong Kong

Editie: Januari-Februari 2015 | Tekst:

Het kan bijna niet mooier. Een kennismaking met het bedrijf van je dromen, er een grote opdracht voor uitvoeren en dat ook nog eens in het buitenland. Deze bedrijven bieden veelbelovende studenten zo’n kans.

PwC: Een Tax of Audit Course in Barcelona

PWC-Barcelona

Ieder jaar organiseert PwC business courses in Barcelona voor wo-studenten Fiscale Economie, Fiscaal Recht en Accountancy. Tijdens de Tax Course of de Audit Course werken studenten aan een fictieve case voor een olijfolieproducent, die ze ook bezoeken. Deelnemers van zo’n Audit Course controleren bijvoorbeeld de jaarrekening. En er wordt niet alleen gewerkt. Deelnemers krijgen ook een tapastour, trips naar culturele hoogtepunten en brengen een bezoek aan de hipste bars en clubs.

Deloitte: Een Tax Course in Hong Kong

Deloitte-Hong-Kong

Fiscalisten en IT’ers in spe kunnen bij Deloitte een business course volgen waarin ze starten met het identificeren van de belangrijkste strategische doelstellingen en drivers van een bedrijf van wereldformaat om vervolgens met die uitkomsten aan de slag te gaan. Er wordt niet alleen de nadruk gelegd op kennis maar ook op andere facetten waar je mee te maken krijgt als je voor Deloitte werkt; werkdruk, samenwerking en herpakken op het moment dat iets mis gaat. Eerdere edities vonden plaats in Milaan, Istanbul, Barcelona en Hong Kong. De locatie van 2015 is nog niet bekend.

DLA Piper: Bigger Pitch, Dubai Edition

DLA-Piper-Dubai

Juridisch dienstverlener DLA Piper organiseert ieder jaar een Talent Class voor rechtenstudenten die in de eindfase van hun studie zitten. Studenten krijgen tijdens de Bigger Pitch vijf dagen de tijd om een internationale miljoenenklant te overtuigen van hun juridische kennis, presentatie- en onderhandelskills. Er wordt hard gewerkt maar daarnaast is er ook ruimte voor ontspanning in de stad en een borrel op een bijzondere locatie. De vorige edities speelden zich af in Londen en Dubai. De locatie van 2015 is nog niet bekend maar de inschrijving gaat van start in het najaar.

Loyens & Loeff: Case Fondue in Zürich

Loyens-en-Loeff-Zurich

De Case Fondue is een drie daagse business course en vindt plaats in Zürich. Tijdens deze drie dagen maken de fiscale studenten intensief kennis met de fiscaliteit én met Loyens & Loeff. Overdag gaan de studenten aan de slag met een interessante casus waarbij ze de cliënt op diverse gebieden van de fiscaliteit adviseren. Uiteraard wordt er ‘s avonds verder kennis gemaakt met de medewerkers van het kantoor.

EY: International Tax Challenge in New York

EY-New-York

Tijdens dit meerdaagse event werken fiscale studenten in een team aan een case. Als team doe je diepgaand onderzoek om vervolgens een advies te formuleren. Ook krijg je de mogelijkheid om de highlights van New York te ervaren en breng je een bezoek aan hun kantoor op Times Square.
Deze business course vindt plaats van 15 t/m 19 april en inschrijven kan nog tot 12 februari.