Business Course weetjes

Een business course is een recruitmentactiviteit die een bedrijf gebruikt om topstudenten te werven. Voor werkgevers is het een goede manier om te kijken of de geselecteerde studenten passen bij het bedrijf.

Vaak duurt een business course meerdere dagen en gemiddeld nemen er 20 à 25 studenten aan deel. De precieze invulling is per werkgever verschillend.

Waarom deelnemen aan een business course?

Het is voor jou een goede manier om een bedrijf te leren kennen, omdat het een kijkje achter de schermen biedt. Zo kom je er achter of het bedrijf bij je past. Maar het is tegelijkertijd ook een mogelijkheid om te laten zien wat jij in huis hebt.

Wie doen er mee aan business courses?

Er worden vooral laatstejaars studenten met een universitaire opleiding uitgenodigd. Je hoeft geen Einstein te zijn, maar het is wel belangrijk dat je je tijdens je studie bezig hebt gehouden met sociale en bestuurlijke activiteiten.

Wanneer worden business courses gehouden?

Het hele jaar door, maar met name in de periode van september tot mei vinden er veel business courses plaats. Werkgevers organiseren soms ook meerdere business courses per jaar. Inschrijven kan vaak een aantal weken voorafgaand aan de business course.

Waar vinden business courses plaats?

Vaak op de hoofdvestiging van het bedrijf in Nederland en soms bezoek je meerdere locaties. Tegenwoordig vinden ook veel  business courses plaats in het buitenland, bijvoorbeeld op vestigingen in Londen, Madrid of New York.

Borrelen

Borrelen is, hoe raar het ook klinkt, een belangrijk onderdeel van een business course. Recruiters kunnen zo beoordelen of een deelnemer een geschikte collega is en of de persoonlijkheid van degene bij het bedrijf past. Bij bedrijven wordt veel in groepen samengewerkt. Als je je op je gemak voelt in een groep is dat prettig voor het onderlinge contact en daarom goed voor de samenwerking.

Fashion NO GO’s tijdens een business course

Fashion NO GO’s tijdens een business course

 1. Vlekken op je kleding
 2. Ongestreken overhemden
 3. Sportschoenen
 4. Kroegvlekken op je schoenen
 5. Een te diep decolleté
 6. Een te korte rok

Tips!

 • Oriënteer je goed op het aanbod.
 • Oefen met assessments en IQ-testen. Deze maken namelijk vaak deel uit van de kandidatenselectie van een business course.
 • Probeer er tijdens een business course achter te komen of je bij het bedrijf past. Dit doe je bijvoorbeeld door veel met medewerkers van het bedrijf te praten.
 • Lees je in in het bedrijf. Weet wat het bedrijf doet en waar het voor staat.
 • Kom uitgerust op de business course; het is een intensieve dag, dus zorg voor een goede nachtrust!