Assessmentervaring van Emma Landstra

Editie: Januari-Februari 2012 | Tekst:

Emma Landstra begeleidt studenten, starters en trainees in hun loopbaan. Daar vallen stages, inhousedagen, business courses en sollicitatieprocessen onder en dus ook assessments. Voordat Emma bij Ebbinge Campus aan de slag ging, heeft ze voor een traineeship bij een multinational gesolliciteerd en doorliep toen ook een uitgebreid assessment.

Emma Landstra

Emma Landstra
  • Studie: Sociale Psychologie
  • Functie: Junior Consultant
  • Werkgever: Ebbinge Campus

Emma Landstra: “De sollicitatieprocedure begon met mijn cv en motivatiebrief. Vervolgens voerde ik over beiden een gesprek met een recruiter. Diezelfde dag werden mijn capaciteiten getest en had ik nog een diepgaand gesprek met een hr-manager. Hierna waren er nog tien andere kandidaten over en volgde een tweedaags assessment. We moesten een voorwerp meenemen waarmee we onze ontwikkeling konden laten zien. Echt veel explicieter was de opdracht niet. Thuis breek je je hoofd over of je wel de juiste vorm kiest en of je jezelf niet veel te blootgeeft. Uiteindelijk ging de presentatie goed. En het is juist de bedoeling dat je iets van jezelf laat zien.”

“Laat je in een rollenspel niet opjutten”

Rollenspel

Emma: “Het tweede onderdeel was een rollenspel. Ik moest als manager een ruzie tussen een medewerker en een klant oplossen. Dat lukte goed, ondanks dat de acteurs het mij niet gemakkelijk maakten. Je moet echter niet bang zijn om fouten te maken. Die acteurs gaan namelijk net zo ver tot je het echt niet meer weet.Ter voorbereiding heb ik veel tips van internet gehaald en een boek gelezen: Het psychologisch onderzoek van Wim Bloemers. Een rollenspel kent altijd een adder onder het gras. Omdat ik maar een kwartier had, ging ik zo snel mogelijk op mijn doel af, terwijl je juist de tijd moet nemen om rustig vragen te stellen. De observatoren letten op de manier waarop je het probleem aanpakt, niet op hoe snel je het aanpakt. Een tip voor starters: laat je niet opjutten.”

Gezamenlijke opdracht

Emma Landstra: “Het derde onderdeel was een gezamenlijke opdracht. We moesten met elkaar een bonussysteem ontwikkelen en dit vervolgens individueel presenteren c.q. verkopen aan een groep managers, ook weer acteurs. Ik voelde me wel onder druk staan, want die ‘managers’ werken je enorm tegen. Het zijn best heftige onderdelen van een assessment, maar het test wel goed of je opgewassen bent tegen praktijksituaties. Achteraf was mijn puntenaantal net te laag om door te kunnen. Jammer, maar het assessment zelf vond ik wel leerzaam. Ik kreeg feedback over mijn ontwikkelpunten, maar om er echt van te leren zou je van zo’n assessment eigenlijk een uitgebreid verslag moeten krijgen.Het is niet alleen een test voor een bedrijf, maar ook  nuttig voor jezelf om te weten waar je goed in bent en waar je nog aan moet werken. In mijn huidige functie bij Ebbinge Campus begeleid ik veel starters en probeer ik me ook verder te ontwikkelen op het gebied van gesprekken afnemen. Juist om er achter te komen wat er speelt bij kandidaten, zodat ik hen, maar ook de bedrijven, het beste kan adviseren en de beste match kan maken.”