The Inside Coach

Editie: November-December 2015 | Tekst: | Fotografie: IStock

Werken als strategie consultant blijft ook voor topstudenten soms een moeilijk bereikbare ambitie. Zonder de perfecte voorbereiding en juiste hulp is het vaak lastig binnenkomen bij de kantoren. Daarom nam strategie consultant Peter Zeeuw van der Laan, samen met een aantal andere consultants het initiatief voor The Inside Coach, een platform dat topstudenten met een interesse in de consultancy goed op weg helpt.

‘Strategie consultants helpen studenten’

Het idee voor The Inside Coach ontstond op de werkvloer. Peter: “Als consultant word je regelmatig door studenten gevraagd naar je werkzaamheden en naar praktische tips ter voorbereiding op het sollicitatieproces. Dat is heel begrijpelijk, aangezien de selectie behoorlijk pittig kan zijn. Ik merkte bij mezelf, maar ook bij collega’s, dat het eigenlijk niet te doen was om aan al die verzoeken tegemoet te komen. Hoe graag je ook zou willen. Omdat het geregeld vragen waren van dezelfde strekking, besloten we daar iets mee te doen en onze krachten te bundelen. Dat werd The Inside Coach.”

Toegang krijgen tot informatie
The Inside Coach is een site waar studenten met een interesse in de consultancy zich kunnen oriënteren, maar ook terecht kunnen voor de beste voorbereiding op een sollicitatie. “Met dit initiatief kunnen we niet alleen in aantal meer studenten helpen, de hulp is hierdoor ook toegankelijk voor een bredere groep studenten. Zo hebben ook de topstudenten die normaliter geen connecties hebben binnen de consultancy de kans zich optimaal voor te bereiden”, vertelt Peter.

Interviews
Op de site kun je verhalen lezen van strategie consultants die werken bij verschillende topkantoren. “Door het lezen van de verhalen kom je erachter of een kantoor je aanspreekt en de werkzaamheden je liggen”, vertelt Peter. “Ook geven de consultants praktische tips, die je kunnen helpen om je droombaan te verwezenlijken.”

Voorbereiding op het case interview
Daarnaast biedt de site uitgebreide mogelijkheden die je helpen bij de voorbereiding op het sollicitatieproces en het case interview. “Na aanmelding op de site, ben je kosteloos deelnemer van onze community. Niet alleen heb je dan toegang tot veel meer informatie, ook kun je zo in contact komen met andere topstudenten om het case interview mee te oefenen.” Het oefenen van een case interview noemt Peter ‘essentieel’ voor een goede sollicitatie. “Door dit onderdeel goed te oefenen heb je een grotere kans van slagen.” De angst dat je hiermee juist je concurrentie helpt is niet realistisch volgens Peter. “In de consultancy werkt het nog altijd zo dat er plek is voor echt goede mensen, ook als dat er één meer blijkt te zijn. Dus met niet oefenen, daar heb je alleen jezelf mee.”

Meld je aan

  • Ben jij een topstudent met interesse in een baan als strategie consultant en wil jij je optimaal voorbereiden op je sollicitatie? Ga dan naar www.theinsidecoach.nl om je kosteloos aan te melden.