Arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt staat onder druk. Toch zul je als student de stap richting de arbeidsmarkt gaan maken. Wat kan je verwachten? Wat tref je aan? En hoe zorg je dat je optimaal bent voorbereid?

Nooit meer solliciteren

Nooit meer solliciteren!

Editie: Juni 2016 | Tekst: Anna Noorda

Sylvie van den Meerendonk werkt sinds 2004 als loopbaancoach. In 2011 is ze voor zichzelf begonnen en haar boek “Nooit meer solliciteren” is net uit.

Marion Hermans Koelemij - CBS

‘Er wacht jonge IT‘ers een enorme uitdaging’

Editie: November-December 2015 | Tekst: Suzanne Bralten

Een brug slaan tussen technologische ontwikkeling en bedrijfskunde is iets wat Marion Hermans-Koelemij altijd heeft geïnteresseerd. Niet voor niets viel haar studiekeuze op Bedrijfskundige Informatica. Als IT-directeur bij CBS stelt ze zichzelf dagelijks de vraag: ‘hoe kunnen we ICT optimaal inzetten?’ Een uitdagende opdracht, want hoewel ze met veel voldoening werkt binnen de organisatie, ziet ze noodzaak tot verandering, ICT in het bijzonder. Die ruimte krijgt ze, dus een nieuwe weg is ingeslagen.

the inside coach

The Inside Coach

Editie: November-December 2015 | Tekst: Christine Spanjaard

Werken als strategie consultant blijft ook voor topstudenten soms een moeilijk bereikbare ambitie. Zonder de perfecte voorbereiding en juiste hulp is het vaak lastig binnenkomen bij de kantoren. Daarom nam strategie consultant Peter Zeeuw van der Laan, samen met een aantal andere consultants het initiatief voor The Inside Coach, een platform dat topstudenten met een interesse in de consultancy goed op weg helpt.

Werken bij een internationaal bedrijf

Editie: Maart 2014 | Tekst: Tessa Benschop

Steeds meer bedrijven zijn internationaal actief, dus de kans is groot dat jij als starter in een internationale werkomgeving terecht komt. Maar wat betekent het om in een internationaal bedrijf te werken en welke kansen biedt het?

Last van zenuwen?

Editie: Maart 2014 | Tekst: Tessa Benschop

Er is niets mis met een gezonde dosis spanning voordat je een sollicitatiegesprek in gaat. Maar wat kan je doen om de zenuwen in bedwang te houden en wat gebeurt er eigenlijk met je lichaam als je zenuwachtig bent?