Win het boek ‘Effe zitten’

Editie: Mei 2013 | Tekst:

Tussen negen en vijf mediteren. Even zitten om daarna weer voor de volle honderd procent aan de slag te gaan. Han Luyckx beschrijft in zijn boek 'Effe zitten' hoe je meditatie kunt inzetten om tijdens je werk even tot rust te komen. Memory verloot drie exemplaren onder haar lezers.

Mediteren populair op de werkvloer

Goed tegen de dagelijkse stress, al is het maar een paar minuutjes: mediteren. Tussen negen en vijf wordt tegenwoordig steeds vaker gemediteerd. Gewoon op de werkplek, of in een verlaten vergaderruimte. Waar het maar kan. Was vroeger het doel van meditatie om een hoger bewustzijn te bereiken, inmiddels wil men met meditatie vooral proberen tot rust te komen. Er zijn zelfs bedrijven die meditatie- of mindfulnesstrainers inhuren om medewerkers te leren wat meditatie is.

Volgens de schrijver Han Luyckx, bewegingswetenschapper en haptotherapeut, is mediteren niet meer dan ‘effe zitten’. In zijn nieuwe boek ‘Effe zitten‘ beschrijft hij wat mediteren is en wat het oplevert, met name voor mensen die tussen negen en vijf willen mediteren. Zo raadt hij mensen aan om regelmatig even een klein halfuurtje te gaan zitten en volgens hem is zo nu en dan vijf minuten even zitten ook heel gezond: “Even helemaal terug naar jezelf, en dan weer honderd procent geconcentreerd aan de slag. Het werkt.”

Winnen

Wil jij een exemplaar van ‘Effe zitten’ winnen? Voor drie lezers ligt er een exemplaar klaar. Mail je adresgegevens o.v.v. ‘winactie Effe zitten’ naar redactie@memory.nl.

Deze actie loopt tot 15 juli 2013