Accountancy

De Accountancy is aan verandering onderhevig. Niet alleen door de crisis, maar door opkomende technologieën is er steeds minder ruimte voor accountants die alleen gefixeerd zijn op cijfertjes. Interessante ontwikkelingen voor de starters van nu.

Ilja linnemeijer PwC

Het accountantskantoor van de toekomst is wendbaar en flexibel

Editie: Maart 2015 | Tekst: Thomas Olivier

Nieuwe start-ups gaan de concurrentie aan met gevestigde partijen. Om snel in te kunnen spelen op veranderingen in de markt moet het accountantskantoor van de toekomst wendbaar en flexibel zijn, zegt IlJa Linnemeijer, partner bij PwC.

First Employers Special Accountancy 2014

Editie: Mei 2014 | Tekst: Memory Research

Wat is de werkgever binnen de accountancy waar studenten en starters het liefst willen werken? Uit onderzoek van Memory Research blijkt PwC op dit moment het meest favoriet van alle accountantskantoren. De Belastingdienst kreeg, als geen accountantskantoor zijnde, de meeste voorkeursstemmen.

Omgaan met fraude en integriteit: ‘Wees kritisch, nieuwsgierig en doe navraag’

Editie: Mei 2014 | Tekst: Tessa Benschop

Het begrip ‘Integriteit’ staat bovenaan de “Verordening gedrags- en beroepsregelsaccountants (VGBA)”. Toch is integriteit is in deze tijden een actueel en beladen begrip. Niet in de laatste plaats door de vele fraudeschandalen die de afgelopen jaren in het nieuws zijn geweest. Memory Magazine ging met forensisch accountant Ingrid van Rijswijk van SBV Forensics in gesprek over fraude en integriteit en hoe je daar als startend accountant mee kunt omgaan.

Work hard – Play hard: werkdruk en balans

Editie: Mei 2014 | Tekst: Saskia 't Lam

Werken onder druk is misschien even wennen als starter op de arbeidsmarkt. Veel sectoren hebben te maken met deadlines en overwerken, denk aan de ‘busy seasons’ in de accountancy. Een beetje stress is oké, zolang je ook voldoende energiebronnen hebt. Uiteindelijk draait het om een goede balans; maar hoe bewaar je die?

Diversiteit bij PwC: ‘Ik zie geen glazen plafond’

Editie: Mei 2014 | Tekst: Christine Spanjaard

Met Vrouw & Talent kun je als vrouw de mogelijkheden bij PwC leren kennen en word je uitgedaagd om over je toekomst na te denken. Het is één van de speciale events die aansluit bij de jarenlange strategie van PwC om meer diversiteit te creëren binnen het van oorsprong masculiene bedrijf.